Affordable Watches 手錶討論區(41)

979 回覆
5 Like 4 Dislike
好奇怪依啲tier表唔知點解永遠都係無GO
serica 呢隻出返白面
GO 其實唔差
曾經有能力與朗格一戰
奈何被swatch收購後改變方向
我覺得佢而家定位尷尬

如果擺入呢個表,應該都係同omega同層吧?
我覺得GO 個日期窗好J 過ALS
JLC 同一層
Serica死都唔肯貼返個牌子上去
如果係日本,係既
但香港水貨價真係好低
講價錢係既
講價值/級數就唔係
笑左

flyback + T面又真係幾靚下
GO其實香港水貨價九成貴過日本
我都曾經想買GO
但覺得佢除咗參議員系列之外都係中上水平,幾好但又有其他品牌好似好少少
想送女朋友一隻錶,budget預2000,出黎做野幾年帶鋼帶係咪好睇過皮帶,但驚鋼帶會好老

睇緊鐵達時同Olivia burton,唔知有咩brand可以推介下?
呢隻有新版、係小秒針版 、錶身再細少少
新版非190th但有黑色ss款、我試過幾好睇
、錶面matt dial同磨沙感質感唔錯、感覺換
錶帶都易dress down
但個人不喜缺字同已有銀190th所以無入
seiko lukia通常公價七折,2千零有
唔該師兄, 夏天既話帶鋼帶會唔會唔太襯?
夏天汗多,皮帶唔係仲唔舒服咩?
比多少少
一人一隻swatch x omega 做情侶錶
或者gshock lovers collection
我依家睇緊paul hewitt 同DW,佢地d款幾靚同埋似,不過唔知邊個牌子品質好d?
DW 真心唔建議
我今年情人節係買左PRX 做情侶錶
本身自己有隻40 藍色機械 買左隻35淺藍石英比佢
做嘢幾年 不如預多少少 budget啦
2000難搞
citizen 女裝都唔錯,可以睇吓
https://www.citizen.com.hk/html/tc/products/xc/

估計起碼七折以上,或者睇下呢度有冇啱嘅,應該有折

https://lamworkshop.com/collections/ladies
佢之前提過鍾意DW PETITE 黑錶面既款,但我都覺得DW太公廁,所以睇緊Paul Hewitt 或姐其他brand有無類似既款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞