Affordable Watches 手錶討論區(41)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
Paul Hewitt d款都ok,佢鍾意簡單既
Timex Marlin? 34mm啱女仔戴,價錢都適宜,外表都係古典美,唔會失禮。但要手上鍊,呢方面未必個個接受到。
我見過有啲2手Gucci 女裝石英錶千零蚊,算好睇,但就睇接唔接受2手
Thx ,但唔考慮2手喇
THX 但望左覺得唔係太岩
如果2手ok 的話,其實Carousell 有好多好選擇,有啲中古瑞士名牌機械錶都係幾千蚊有交易。
Tissot 得唔得?

最簡單女裝石英,2000蚊左右
反而我幾鍾意偏心月相所以唔理照屌左隻番黎
係靚既
唔好理人點睇
自己鍾意最實際
有空多d分享抵玩既錶上來呢邊呀
GO 嚟講panomaticlunar都幾抵玩
入門偏心 又有德系嘅味道
仲有綠面揀
Casio LTP-B165L 5BVEF
https://www.casio.com/europe/watches/casio/product.LTP-B165L-5BV/

雖然你會好想話明抄tank啫 但耐何你得2000蚊
呢隻當你700蚊最盡
淨低1300蚊買多隻差唔多嘅襯一對

咁點解會推呢隻呢
1) 唔係fashion watch得個樣 (雖然係買個樣
2) 平 啱budget
3) classic design 成熟又得後生又得
4) 皮帶 versatile

唔知戴上手會唔會太大 會就揀近似款但細size
應該唔難搵
好過你千幾二千買dw paul乜乜
精工都有 甚至一對
Swr049 053
但整體dimensions/dial都唔夠呢隻正
唔該上面咁多位巴打介紹,我想問埋nordgreen呢個牌子好唔好?
可以睇睇D1 Milano有類似
買俾女朋友唔建議二手,有咩事搞著自己,除非佢識錶
本身對錶無太大與趣又唔係復古人士
會對二手反感 聯想好多負面嘢
我睇唔到個post,香港好似無門市
咁鐘情fashion watch
其實呢d冇分好唔好 全部一樣 睇啱買就得
因為女朋友講過都係睇個款靚就得,佢鍾意黑色錶面,銀色帶。不過上面咁多位巴打介紹既都望左,多謝佢地介紹,學左好多野
鍾意呢啲nordgreen/DW款
可以考慮sternglas,石英錶都係二千以內
你想試試機械都係三千頭
咁佢都係睇款,我估佢都係唔識錶?咁唔好買機械,時間誤差大,隔幾日又要調過時間,到時佢覺得煩就搞著自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞