良心AA 您問我答 (二)

997 回覆
8 Like 9 Dislike
之前仲話會開返大D
有價無市
一手二手都反價
姐係得個掛字 無人問津?
唔太認同, 不過人人睇法係會唔一樣...
你睇下二手成交量有幾多?
開呢啲呎價, 冇心賣不如收返埋吧啦
留俾國家隊掃啦
市價成交再減10-20%就實走到貨嘅
恒地 (00012) 旗下紅磡THE HADDON今日公布首張價單,中原地產亞太區副住宅兼住宅部總裁陳永傑表示,首批推售的92伙,定價與同系貨尾有10%折讓,可見今次售價極具吸引力,加上項目主打1房戶,剛性需求大,入場銀碼細,適合上車客或年輕新婚客進駐,同時亦可吸引投資收租客入市,全因項目鄰近大學,租賃需求龐大,區內新晉屋苑每呎租金約40至60元,估計項目租金回報可逾3厘,甚至達4厘,首批單位有望全數沽清

仲講 1Q CHAN
5分鐘到大酒店
佢十次有九次都話1Q Chan架啦
呢個價呢個位之前果堆都未清到,而家減1成就1Q CHAN,真係要有返咁上下功力先講得出口
靠國家隊慢慢消化就唔出奇嘅
但我唔覺得呢個位會一下清到
凱旋門一房會唔會去一千萬樓下無睇一排去到咁
點解會想用一千買間一房
去睇過
真心正
之前有出現過1000,唔上?
係中層望海既會所同室內泳池....
建灝地產發展、現樓住宅項目九龍城「文曜」新近獲大手買家斥資3,141.97萬元購入3伙。建灝地產集團投資及銷售部董事鄭智荣表示,成交單位包括26樓A室,實用面積634方呎,屬兩房一套連儲物室間隔,以1,224.9萬元售出,呎價約19,320元。

另18樓A單位,屬兩房一套連儲物室間隔,實用面積635方呎,成交價1,197.75萬元,呎價約18,862元;而26樓D單位一房單位,實用面積379方呎,以719.32萬元成交,呎價約18,979元。

https://today.line.me/hk/v2/article/3NnL2PE

係咪有回 依間野都去到貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞