良心AA 您問我答 (二)

781 回覆
8 Like 6 Dislike
諗吓yoho有咩樓盤名啦
周街都係二手樓賣唔出 你唔減d 點解要買你果間
我最後收到嘅消息係三月
之後有無加就唔肯定,你有需要的話,我再搵人update

Mid town grand Yoho
果邊個景觀係幾吸引
而且行去鐵都係5分鐘
而且手工確實唔錯

兩樣缺點
1 想去超市或買餸要行去世宙果邊稍遠
2 衰在佢係單幢

計埋回佣的話,我覺得以佢個價係有性價比嘅
如果你唔夠budget上HUB,雨後都可以考慮

Miami quay啟德海灣加埋幾千伙其實有冇人買
見果度海濱開左其實幾正
生活上出入有啲麻煩
關於2手樓
我個人睇法係大跌應該唔會點再大跌
要急走既多數係移民同財政上有困難
但移民潮已經無早2年咁多
要移都移晒
市場上肯貼緊肯價既樓盤都好快走到
係真係睇息口走向係點
現階段可能會再跌但應該唔會太誇張
現階段買唔買2手真係睇你有冇急切需要
同埋負唔負擔到比以往高息既環境
如果後市係升既話頭段黎通應該會升得急少少
但唔會好似以前咁番幾番個情形
所以有需要又有岩價岩心水既盤可以睇下
唔係的話再觀望下都合適
跑道區,我個人其實唔太建議
如果真係要問呢邊,等埋長實開價炸一炸條跑道先再諗啦
巴打心水清
二手宜家真係唔洗急,等筍野先再出手都唔遲
你又用錯account?
大家買樓通常搵1個AA就算❓
會唔會睇多2間物業代理公司❓
貝沙灣, 名鑄, 賢文禮士都有
搵多一兩個睇無問題嘅,觀察下個agent老唔老實
去到傾價位,就要簡定一個代表你自己嘅agent啦
咁快忘記我之前講…收樓前已漏水?
抽唔中果d單位驗?
之前有單位抽中出黎播,已經見到有水痕啦
仲有逸樺園

美聯物業康怡花園分行首席高級營業經理蔡玉峰表示,鰂魚涌逸樺園2座高層C室,實用面積616平方呎,兩房間格,近期原本叫價約1,150萬元,獲同區客鍾情,議價後以1,113萬元成交,實用呎價約18,068元。原業主於2021年9月以約1,600萬元購入上述物業,是次轉手帳面蝕讓約487萬元,物業貶值約3成。
佢個綠色集體運輸系統好似擺返上枱面
睇吓佢咩料囉,不過好似話整埋行人通道去九龍灣
點都benefit 到跑道區堆新樓
Miami 禮拜日開賣,一房係600內
都冇加到價又係新世界設計質素拍心口啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞