良心AA 您問我答 (二)

781 回覆
8 Like 6 Dislike

主區都咁話,太古城真係偏舊,日後有計劃想出貨換貨嘅諗清楚
同埋佢頂層單位好多時有變積,同普通分層個積會有分別
只可以講太古個環境太好,又交通方便,又多野食,生活配套一流,安盛台嗰邊對OIE公園嗰頭幾正。不過可惜係唔養得狗。嗰邊匯豪峰又太貴。

咸巴點睇海光苑?
好多人偷雞養

海光苑低層好多小強米奇,樓下太多餐廳食肆
海光又平啲,又近啲地鐵,又可以share到太古坊同太古城個社區,好似係平價版太古城咁。總覺得性價比仲好過翠湖台嗰頭啫。

Btw,現住係五廈,想換下環境。
咦 鄰居黎
翠湖台真係唔好考慮,買完會後悔
你好,鄰居

五廈幾時肯外牆維修啊
等多十年啦
成日冷氣滴水,搞唔掂。快快趣外牆維修整埋冷氣水管啦
舊樓係咁,真係有代價
期待已久
睇人仆街 最開心
之後會少左班諗住拎5%去賭嘅賭徒,咁個市會健康啲
成日有D無良Agent Sell人5隻10隻睇到尾,樓價跌就撻左佢算數
宜家想睇佢地點收科
跟住撻左比人追差價
可能有講玩法不適用於誠哥盤.
我驚誠仔做出頭鳥,其他發展商跟住玩炸
撻咗AA就無咗個佣, 所以呢個時候就係AA調轉槍頭走返出來嚇業主, 死都要死到條數出來上會成交, 如果唔係你一定破產, 身敗名裂, 一世借唔到錢一世買唔到樓, 以後要瞓橋底輪公屋鋪報紙同老母用鐵兜裝飯食...
呢野夠絕喎,但要抬錢上會又係無計,焗撻。
拿...我就識個財仔P LOAN可以救到你, 畀你托錢上咗會先, 我幫你分析過喇你依一刻都無嘢可以輸, 無理由就咁投降撻訂老破, 信我無老點你樓價實會升返, 捱過咗就一天光晒....

呢套唔受就屌佢...
你還掂都老破, 幫幫細佬揹多條財仔數上咗會先大家好來好去啦...
斷人衣食尤如殺人父母, 我真係日夜咒詛你架...
巴打,想問下啟德一號如何?
想搵2房,獨立廚房,月租20000-21000
呢個價只租到open kitchen兩房
宜家兩房絕大部份都要嗌到兩萬五
啟德1號咁好住咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞