良心AA 您問我答 (二)

997 回覆
8 Like 9 Dislike
想買層喺市區,唔租樓咋
元朗因為遠,當初買因為諗住有發展潛力,雖然政府係發展北區,但應該都可能二三十年後
其實度度都會發展, 大西北/東北/啟德都好多係炒憧憬, 到見到實物時唔對板再加埋香港整體前景唔明朗先一沉百踩.
依家度度都水退其實揀自己鍾意既就得, 無人再敢攞政府啲空頭支票講邊個區特別具發展潛力.
你提供既資料唔多, 你計得掂數, 轉去市區慳返啲時間都提升到生活質素.
大西北一野就跳到啟德師兄都幾好環境......
想問點解尼個單位點解咁平,又係假盤?
https://www.28hse.com/buy/residential/property-3047112
想問下AA巴,你帶客睇D舊大型屋苑,如果個客係真係決定買之前,會唔會同個客問樓下個單位,放盤個單位有無漏水落樓下?(以前好興條渠要落樓下先再出去)
28hse 假盤多過真盤
長沙灣新樓2房1.46萬$呎除非係劈價筍盤,
如果唔係都冇乜可能,長沙灣點都算仲係市區樓
28hse筍盤有真你當係bonus中獎,冇真就合理,咁你會好過d

我諗9成9你搵個aa, 佢就會話賣咗啦,
不如你買返一手啦,仲有最後幾個貨尾,而家有幾多回佣之類著數d啊點點點
又或者去睇下大四喜啦點點點
假啦
D相係示位黎
樓下又唔係老奉開門答你
請問yoho hub 2 回贈係幾多
行一轉啟德啦仲炒憧憬?
運動場都就起好 公園 商場 都ready。 將來啟德肯定靚過九龍站
現形係指憧憬CBD2無咗嘛, 邊個同你講果堆已經起到七七八八既運動場 公園 商場
好聲好氣問下管理處,想買個單位有無比人投訴過
其實CBD2真係咁重要咩
住宅區反而覺得商場,運動場,海濱公園緊要d
咪係,樓下又冇著數,
仲要折開哂d假天花俾你check,
一係入樓下信封話肯擺低幾千問可唔可以睇下囉
級數唔同,奧運依家都高grade過佢
肆縮劏盤又黎料
430 呎三房

恒地紅磡THE HADDON最快明開價
標籤:恒地 紅磡 THHADDON 編輯推介
文章日期:2024年5月29日 16:35

圖2之1 - 恒地紅磡THE HADDON最快明開價(賴俊傑攝)
雖然近日整體一手銷情放緩,但發展商推盤步伐未有減慢;恒地(0012)旗下紅磡MIDTOWN SOUTH(前稱必嘉坊),旗下新一期THE HADDON,原定下周公布具體銷售部署,加快銷售部署,恒基物業營業(一)部總經理林達民表示,項目今日已上載樓書,擬明日開價,最快周末對外開放示範單位及收票。

林達民稱,THE HADDON首張價單涉及單位佔全盤的兩成,即不少於90伙,價錢參考同系Baker Circle第2、3期近期新盤成交,而上述兩個樓盤成交呎價約2.1萬元。THE HADDON提供453伙,實用面積介乎223至642方呎,戶型涵蓋1房至3房間隔,當中1房戶實用223至369方呎,佔331伙或73%,另20伙特色單位。

被問及差估署的私宅樓價指數連升兩個月,林達民表示,集團今年維持高去貨量,但預計減息,料樓價於年底或明年回升。

原文網址:https://finance.mingpao.com/fin/instantp/20240529/1716971822592
原來改左名
搞乜樓市升咁多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞