[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (3)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
DCD本篇完咗之後寫得最好係WIZARD最後一集個人設
之後再出場都係鳩下鳩下
演員既樣,身型,演技
Legend 都贏

人物塑造
31集+劇場版+zio你都係唔會知decade係做乜鳩
2集外傳+3集tv就塑造左一個燃亮自己吸引敵人既孤獨戰士

故事架構,設定
Decade係0,TV玩完平成9個世界,亞馬遜好似幾有人氣喎,做下亞馬遜世界先,其他昭和?唔做啦

Legend外傳到tv好明顯睇到輝夜外冷內熱對朋友渴望既轉變
5隻dark rider都係唔同時間既代表
代表存在喺昭和同平成峽縫之中嘅Barlckxs
平成一期dark kiva
平成二期 eternal
令和 glare
同令和第一作既原設定boss ark zero> ark one

致敬
Decade
一堆山寨,555變校園風,一變就king form既劍崎
當前輩皮套係玩具咁變形
串柒柒之後又俾人打到碌地

Legend
升級前輩大招既特效,自然融入決定性台詞,完美尊重設定

唔係legend 好出色,係decade 太差冇得比
從來都冇係啲人9up
本身tv最後個預告係亂鳩咁拍
咩plan都冇
變咗meme
屋企搵3個form
擺個Pose 就掂
原本GrandZio條腰帶勁大舊勁樣衰
心口加多咗兩條時針又夾原本個主題 同埋遮咗啲人像又好睇咗少少
瘦過二叔
佢讀書學鍊金術食堂幫手捉小精靈對付用小精靈作惡既凡人,
對付冥黑班人
得牛牛做地盤有機會辛苦過佢,
你想佢點快推,
個故仔都唔知有無過咗一年,
分分鐘10周年作都仲努力緊
佢好似唔只一次講過做而家做到既嘢
話個夢想唔係靠自己一個人就做到
佢擺明當長遠目標咁嚟玩
當然你編劇安排佢快都得既
屈彩虹龍威能(據流出講好似話彩虹龍有改寫能力)
或者legends過啲科技比佢(今集講管家對chemy卡技術有興趣,想參觀下)

至於或人成間公司資源上多佢好多,同埋激進過佢好多,
佢係做咗先算
或人應該係放曬啲chemy周圍走,
開埋間公司賣chemy
因為惡意暴走就見一鑊打一鑊
之後當無事發生,繼續chemy周圍走叫人共存
用番Decade個格式寫,
應該係legend部份力量消失,要去唔同世界得到前輩認可攞番力量
再係前輩身上學識點做人同如何碌地不失敗氣(亞士專長)
同埋比前輩插屎眼變武器
咩唔係話當年東映將大結局搬上大銀幕,迫人入戲院睇,比日本人屌到飛起,所以就無左下文咩?
tv最後一集係diend用槍係後面指decade個頭
劇場版開頭已經係激情態殺緊人
有啲唔連戲 好混亂
(定係我睇漏嘢?)
冇睇漏
當初的確係最終回會放上電影版
但本身31集尾個預告係鳩拍

睇吓偉大嘅劇本家米川中二點講
佢話本身會喺劇場版度解謎最後解咗啲咩有目共睹啦

原來因此 受教了
個時唔知係邊睇過好似話呢個方案俾類似家長組織投訴,搞到個電影版劇本改左

之後個結局係decade重播個陣改左做loop返第一集個頭
當年入戲院睇嘅人應該嬲到𠝹櫈
點會真係鳩拍,Kivala皮套整好晒,又影埋劇照,會唔會為咗個預告搞咁多野
應該當年太嚴重先逼住改劇本重拍,之前拍好晒嘅嘢全部唔用得

而家佢哋咁講都係兜返個尾者,當係俾個答案觀眾又完咗單嘢佢
https://twitter.com/yugiohtas/status/1787151259797274722

突然覺得Blade 4個叔叔
冇客串Got7係好唔合理嘅事
仲記得有人做曬大量分析,
咩真假門矢士、Dark DCD、借老番DCD手清除老番拉打
點知預告是原來9拍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞