[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (3)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
其實依套會唔會好過revice同saber?
我覺得依套係成功在賣卡,日本仔好似普遍都比較鍾意玩卡類,未必關劇情事
而連動前輩係日本又係受歡迎,所以提高左話題性,多左人討論,係東映既策略成功
講內容一定好過呢兩套

係演技同表達方法太難入口
我暫時仲頂得順,revice後期真心追唔落
Revice係劇本質素太大反差,拎Holy Wing之後似請鎗之外又有bug
見龍我好似撈得好掂
因為佢唔係皮套入面個個

日本栃木縣那須町深山,本月16日發現一對男女焦屍命案,兩名死者在當地經營餐飲及地產業的55歲日籍中國人夫婦寶島龍太郎及其妻子。今早(1日),童星出身的20歲前演員若山耀人與20歲韓籍男子姜光紀因涉案被拘捕。

20歲的若山耀人,9歲時以童星出道,曾參演過不少日劇與電影,包括《幪面超人Wizard》及日劇《為了N》等,2014年參演男星岡田准一主演的古裝劇《軍師官兵衛》飾演對方童年時期,2018年又與男星福士蒼汰合演改編漫畫的真人版電影《笑傲曇天》

Search完 原來係Beast細個
真主角門田退場之後成套唔知做乜鳩
前面鋪嗰啲所謂伏線
後面原來垃圾嚟
唔係有啲女睇下 一早棄撚左
個咩基夫

都算係史上最廢boss
吓睇女?

玩女同個度先最難頂
見legend出追返到最新一集
好耐冇見到明示嘅愛情線之前成日都擦邊話咩同伴友情親情
男主個樣有啲詭異,一影佢大頭比佢嚇咗一嚇
https://www.youtube.com/watch?v=a06xqMRy2Tw
女主愈睇愈好J,很色情。
唔知點解有種感覺
今年呢套直頭當三集咁寫
轉折位仲鬆散過之前分開兩邊再合流嗰種
覺得女主塊面肥咗圓咗同就嚟有雙下扒
以前面尖尖
東映養豬場
劇場版入面見到ace食嘢
其實神係未可以食嘢
係未暗示緊佢已經中咗幻術,定係我諗多咗
如果可以咁做,神都幾爽,人做到既佢又做到,
人做唔到既佢又做到
ace應該一早自殺先係
悶比起劇情唔合理更大獲,revice後期已經令人失去興趣.割7第一階段好悶,第二階段有d睇頭,每個角色都有d推進;又開始focus係主線,中間補返一d設定同過去發生既事;同埋不時有d gimmick野引你睇,黎明割7,老豆變身,而家legend篇.而家基本上除男主之外,其他角色都算唔錯.
講真saber其實都係衰表達方法難入口
https://x.com/kuresome/status/1398796629101060097?s=46&t=bAsV5q93dqH2IoaFsFXIkw
其實呢段都寫得唔好
不過有某啲人當睇唔到
Revice喺門田失蹤之前都唔會輸比依兩套
聖刃男主成日個心態係兩邊都要救(唔止一次)

阻止啲人做決定而男主當下又冇其他方案,

而最尾編劇又會出現第三種方式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞