[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (3)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike

琴日睇到啲clips最大反應唔係legend
而係wake up 3細個唔知睇邊本書有提到所以好深印象
估唔到搬返出嚟用

Glare有用hacking
仲show到DGP以外嘅拉打都hack到

Eternal直頭最大排面
Memory排斥反應、決戰reference、AtoZ chemy
咩都有齊

真心算係皮套大戰集數中數一數二尊重
唔係指點劇本
wake up 3呢段點拍會舒服啲呢
插笛之前阻止佢
或者係畀佢真係用到然後legend新型態擋住

我覺得觀感會舒服過儲緊氣嘅時候比新玩具撞飛咗
佢勁過太牙兩父子啦
兩個只係咬手
佢直接咬頸
唔係睇咬邊嘅
設定上Kivat II係專屬Fangire King嘅鎧甲,Queen嘅隨從
要發揮最大力量一定要係Fangire嘅King
普通Fangire用到但發揮唔到最大力量
人類用嘅下場就係音也
話有剪走畫面咪睇下TTFC會唔會助攻囉
https://twitter.com/u2daa/status/1784417885257191645

一日27萬算唔算好成績?
就算儲緊氣比新型態打都好啲
玩具撞真係少癲
其實咁既反應先係正常架喎
Ace假假地都有2000年既經歷
邊可能用常人角度去睇
換着翔太郎個批咪又係係到鳩叫
唔係呢一幕
成套劇場版都顯得佢弱智喎
反而咁先好?顯得佢唔成熟
用襯托番消失好耐ace會玩遊戲個陣呃人既性格
我覺得劇場版前半玩game寫得幾好
舊人冇設定崩壞,同新人有互補
咁劇場版我未睇評論唔到啦
不過割柒男主設定得17歲
呢個表現應該算合乎邏輯
你平時睇個啲咩細路/青少年救世界個啲先唔正常
仲成熟過大人都唔知咩玩法
景和俾佢迫害到睇化晒,寶仔接受唔到俾佢咁樣撚
戰隊都係每五年一次紀念
戰隊搵到舊人回歸
差好遠
駁唔到
諗起鎧武都有fifteen
其實以小學生黎計,五年一次紀念就好合理
佢地升中前點都會睇到一次紀念作
之前好似有話呢套got7昭和風?
以前班前輩都成日走去 後輩套劇到幫手
可能想做類似啩
原演員返嚟鳩作
我先真嬲
當年Zio 睇到發火

今次冇
美版有出
17歲唔一定要設定到係弱智咁掛
亞視直頭唔知做乜鳩
覺得幫下反派好似幾好玩
返黎就打鳩後輩
打打下又唔知自己想點
後尾玩大咗先跳返去主角果邊
LEGEND真係吸引過佢好
好彩設定上亞視係佢偶像
如果唔係LEGEND真係取代到亞視個地位
本身有關decade既所有野都係唔知想點嫁啦
拉打界陳百祥

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞