[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (3)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
我諗繩田自己都冇諗到

3隻hopper

後入了你的後入
因為鍾意 zero one
所以都幾鍾意依段
以為因為 ark zero 打唔贏之後變 ark one
原來係打得贏因為用咗預測能力 , 比到少少面子 ark
(好過 outsider )

下星期對 zero one fans 都幾好
下集繼續打 ark one , 同埋 百界 計時中都係 ark 衛星 (呢個真係估唔到)
仲有 Outsider ep5 大量 zero one 元素
legend21應該幾正
宜家legendary已經係 24啦
下個到25仔
啱啱睇完555解決篇先留意到入面個𡃁妹係割柒個九十九
到佢出嗰陣再同decade共演
綜合比較(人設/氣派/造型/etc)
Decade
Legend
我自己投Decade一票。
雖然佢兩個都串串貢,但又有啲唔同
想睇Decade打到Legend甩牙
legend比到我唔尷尬得嚟又幾好笑嘅感覺
(尤其係講英文嗰度 all road lead to gorgeous)

呢兩集嘅表現都合格嘅
雖然應該要keep住係客串/外傳出場/喺令和十年變做二騎???
legend借力量得嚟都會keep住自己嘅打法

都ok嘅而家就唔會覺得反感
逐漸開始覺得幾有趣
不過我都係投decade回憶總是美好的
最好係亞視返嚟打一次
亞視嗰種打前懶有嘢懶係勁,
之後比人打到仆街嗰種柒味Legend比唔到
鬥失土做嘢淡淡定定hea下hea下果種feel好正
唔計decade結局、劇場版、時王正傳、Dcd21都唔係好柒啫
Dcd邊有結局過
DCD論角色可能唔錯,但論作品一定唔掂
佢最後一集拍個預告睇落好似好吸引 點知變左廢案
唔係廢案,係拍嗰陣已經決定冇32集,就叫啲演員自由發揮
legend 寫得好, 因為寫得少
講到好勁,好有苦衷,其實只係用一兩句帶過
用返同樣嘅人設,寫31集
肯定差過 decade
真心諗咗一陣
係咪complete decade打阿士
定係dark decade
睇/聽過好多版本但係出嚟都唔係嗰樣嘢嚟
問題咪就係佢依家個方向係捉完就收工,
依家已經過半,莫講話chemy同人類生活呢個問題
但連人類知道鍊金術存在呢方面都無推進,到依家都係清除記憶就算
金眼佬你寫佢係佛地魔都好,覺得鍊金術高人一等要打破秘密統治人類
依家就單純想鍊金
01到最後都未解決問題,但佢成個故事無論劇情定boss可樂B,老千,ark
都係圍繞呢個主題,就連或人身邊D人都受佢影響有改變
但你睇番寶太郎,根本無人對chemy有咩睇法
黑鋼話過係工具,但佢到車車進化都唔覺有改變
寶太郎個夢想推進度咁低都唔知可以點推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞