請問有冇連仔係CKY蔡繼有讀?

121 回覆
3 Like 54 Dislike
好似都好多人報呢間,同埋入親呢間都係非富則貴 個個名幼出身
respect
最緊要目標清晰
而家多左普通家長同非名幼嘅小朋友去in, 因為想要龍校同非DSE,但 又俾唔起IS 嘅錢
我好少睇ek bk, 但家長群之中基本上個個會講呢間野。。。巴打下年你試下用幾個acc抽下午會容易好多,不過真係人山人海。
嗰日我等埋另一個家長先入去,喺閘口等咗佢半個鐘 (因為佢上嚟嘅時候勁塞車) 我嗰半個鐘企喺門口見到啲人係冇停過好似入去紅館咁,仲未計抽唔到嗰啲。。。。
其實而家好多名幼出嚟都未必非富則貴,有好多家長想仔女贏喺起跑線,明明兩個打份西工都會用晒啲錢嚟比小朋友上好既幼稚園,學好多野
Yes me 333333333
不過平日學既野都係佢會上得好開心嗰d, 學術野未開始補
下次想去Open day又抽唔到,可以搵我幫手,千祈唔好比錢買
唔敢講係教育界除咗開頭教過CKY之後,已經轉左跑道,接觸非DSE學生多

上面幾間都唔算爭崩頭,只要表現正正常常一定有offer,尤其音小啲人年年都係拎黎train 小一interview,基本上你報得就收,至於最後Happy school就睇你定義係點
巴打點睇EFS?
好難講,有好叻亦有好差,良莠不齊,我會話已經退到二線IS,老實講佢開到咁多間分校,都預咗會每況愈下,當人哋做「專」 你就做「雜」,估計呢幾年都唔會大變動
咁正
ESF我聽過有人講話小朋友5歲都未識晒a-z
我都係拍膊頭咋,真係抽唔到先搵我
D人寧願搭車唔願行
但條路的確難行, 又有馬嬲野豬同墳,下晝5點鐘就close
不過其實下午時段堅容易抽
自己教數學同奧數應該都拎到獎
想環冠軍先要俾錢報班,學習個考試氣氛
巴打,想請問點睇非大路IS小學 (British curriculum)例如shrewsbury , anfield , nord Anglia依三間
比較重視校風紀律
唔該你
如果師兄鍾意英式教育,唔想去英國而又唔會太著重學術成績就OK,唔會點谷,口碑就Anfield=Nord Anglia > Shrewsbury,不過入咗之後就要讀到尾,因為中途想轉番出嚟,就預咗被人屈機,如果無要求將來想讀啲咩勁嘅大學就得
識溝通就得
我反而見得多嘅係調轉 (除咗英文)
中學有啲會走去 GSIS、HKIS 等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞