成場環保鬧劇,環保L 完美咁做左替死鬼

346 回覆
364 Like 1465 Dislike
愛國者治港投票支持
邊撚個反對想要撤回取消
一律建議用國家安全法逮捕
今日敢反對呢個法例
第日敢反對D咩真係唔撚敢想象啦
你話呢?
原本餐廳派呢啲羹都唔好用
之前都無監管
又唔見會派啲好少少嘅羹?

開得舖做生意
梗係成本有咁平壓咁平
求其有枝羹你用就算撚數㗎啦
仲要理鳩埋你好唔好用

你話餐廳煮嘢難食,佢都無撚理你
匙羹會理?
環保L 會反對咩?
係叫唔停啊,但班環保L自己凸個頭出黎話支持 ,仲係咁叫政府唔可以取消延誤,咁咪比人話lor 明日大嶼叫唔停咪一樣出聲反對
呢班環保撚真係醜怪
未實行之前大叫支持
實行左之後出晒問題就割蓆
話唔關自己事
就算佢地反對都無用
Btw我見唔少環保撚都無割蓆堅持同人民作對
不過割唔割都係on9嫁啦
新青年論壇調查:逾半受訪者贊成擱置垃圾徵費

【Now新聞台】有機構調查指,近七成受訪市民認為垃圾徵費難以在八月如期實施,逾半人贊成要擱置計劃。

新青年論壇本月以電話訪問約一千名市民,近七成受訪者認為,垃圾徵費難以在8月1日如期實施,逾八成受訪的單棟式樓宇住戶表明缺乏信心。對於有意見指應押後推行垃圾徵費,超過一半人贊成暫時擱置計劃,只有一成三受訪市民認為要如期推行。

機構指,多數市民關注社區內回收設施不足及垃圾徵費會增加家庭開支,建議政府加強回收設施支援,並延長適應期至一年,期間向住戶免費派發指定垃圾袋,減輕家庭負擔。

https://news.now.com/mobile/hot/player?newsId=557752

邊份民調話市民ready
不如睇睇新聞先
定你想講報紙都係假啦
環保撚把口先係真呀
咪係,就算用木餐具,唔用紙,咁斬多啲樹好環保咩? 再激啲,連木/紙都唔俾用,一定要用鐵餐具唔即棄,咁你用洗潔精洗,咪一樣污染海,咁唔好食嘢啦
就問你一個問題, 政策是否係環團推出?
政府係資詢環團再立法? 資詢左幾多個環團?
香港有幾多個環團? 所有環團都支持咁樣一刀切立法?
所有環保撚都係有參加環團? 所有環保撚都有舉過手讚成??

所有環保撚都被人受撚表左啦, 屌你老母
替咩死鬼 本身佢地都抵屌
好多環保撚都認同配套不足,不過都支持,即本係盲撐,唔用腦,未ready亂支持
弊在班人自己跳出嚟認自己係
留港都係
就問你一個問題, 政策是否係 建制派 推出?
政府係資詢 建制派 再立法? 資詢左幾多個 建制派?
香港有幾多個 建制派? 所有建制派都支持咁樣一刀切立法?
所有 建制 撚都係有參加建制派?所有建制撚 都有舉過手讚成??

屌你個內容改咩都成立到
你話你班環保撚幾撚反智

所有環保撚都被人受撚表左啦, 屌你老母
屌你,佢哋唔係主謀都幫兇,唔好講到咁無辜
淨係一句
愈迫我環保我就愈唔環保
Ching 你係咪傻架,抬到自己咁高?
講到自己過去好似好環保咁,
實情一路無你份,
其實你做唔做,一路無咩影響。
堅持啦 Ching 人地唔俾膠餐具你,
企硬唔好要食,唔好要,唔好買
俾埋隻鐵餐具你,你用一次直接放入垃圾筒啦
真,唔係第一日,
最後咪又乖乖地接受現實,無膠用
一路以來 始終如一啦
你up乜鳩,依家有人話條例係建制推出黎?九唔搭八

不過按你個荒謬邏輯都有問題,政府除左愛國愛黨強烈擁護基本法的建制派之外,仲有乜派?
木係自然野,亦可以快速生到出黎,
膠做唔到,人地鼓勵你自備
仲有,洗潔精都有唔污染海洋架,
大佬,唔好癲啦,弱智唔好咁大聲,常識都無。
全世界都幫兇啦,
咩野聯合國環境署呀,幾百個國家聯合一齊
搞到你無得用膠袋膠餐具,逼害你班香港升斗市民無膠用。
而家搞香港,柒頭
不如調返轉講,

早十年就要行啦
呢班反環保撚真係醜怪
未實行之前就唔出聲拖延
實行左之後出晒問題就出聲話我唔生仔
話唔關自己事
就算佢地唔用都無用
Btw我見唔少反環保撚都無割蓆堅持同人民作對
不過割唔割都係on9嫁啦
早十年就要搞啦,搞香港有咩問題
你自己環保做得好,洗立法逼你咩柒頭
唔鍾意咪去整個 用膠餐具/XX權,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞