成場環保鬧劇,環保L 完美咁做左替死鬼

345 回覆
364 Like 1465 Dislike
嗰d 反智既紙製餐具,由設計生產到推出,有無證據顯示有環保L 有份參與? 定只係商家為左應付條法例而隨便做出來?

仲有, 通過走塑同垃圾徵費法例,關環保L 咩事 你覺得環保團體可以成功爭取定迫使政府通過法例? 你覺得有人會成功同政府爭取到任何野? 訓醒未? 環保團體夠要求政府放棄明日大嶼,優先發展棕地,唔見政府應承? 咁之前禁電子煙同禁CBD 又係邊個爭取到?

而家成個網絡主流係屌環保L 就啱喇,係咪因為無人敢再屌政府? 而環保人仕就最啱做出氣袋 見到你地比政府成功撚到人民鬥人民,好笑
小妹會怪YC搞到Tiktok ban香港IP
我都想講點解大家重心去哂環保L
明明係個政府迫啲商家換餐具,班撚樣究竟有冇叫過外賣?
唔係環保撚唱 商家佬配合搵商機
不過環保撚自我中心 紙好撚環保咩? 搵啲易降解咪得囉 話咩動物成日食到膠製 根本係亂拋垃圾 唔通食紙又好好?
易降解對環境好 唔通斬多啲樹又好好? 唔好同我講再造紙 再造唔撚洗斬樹?
環保撚係抵屌,點會係替死鬼
兩個一起屌唔得既?替你老尾鬼咩 d環保撚正食屎狗仲要駁乜鳩
無人叫佢哋支持, 佢哋支持=自願出嚟做替死鬼
而家周圍都好少垃圾桶
商家借環保減低清潔成本 講到少垃圾桶可以減少垃圾
但明明就係有垃圾先要揾垃圾桶
班環保撚凸個龜頭出黎比政府搬上檯咪抵屌lor,早排吹風話取消個垃圾收費 班環保撚都仲走出黎屌話唔可以取消推遲延後 , d網民無屌錯佢地wor
就算當佢地真係做咗替死鬼,都係攞嚟; 環保L 仲要不斷上網幫政府保駕護航,唔鬧埋佢地鬧邊個?
幫政府保駕護航嗰d 係咩人 嗰d 團體係咩派別人仕?

平時會自己一個主動默默去做d 環保野,唔會要求人地點點點嗰d, 係咪你地口中既環保L ?
佢地唔係替死鬼
佢地係抵死
大部分市民都唔贊成
依班撚樣就話市民真係Ready

垃圾徵費|綠領行動憂叫停政策令社會虛耗:其實市民真係READY

原文網址: 垃圾徵費|綠領行動憂叫停政策令社會虛耗:其實市民真係READY | 香港01 https://www.hk01.com/article/1007987?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
環保撚主動鬥人民又想割蓆
呢個團體同平時自己主動環保既人有咩關係? 個邏輯就好似d 鬼佬見親亞洲人樣都當係中國人咁
當大部人都唔同意 但又有班人走出黎支持 咁佢地咪比人屌lo
環保撚太乞人憎。阻撚住地球轉
就算係政府陰謀都照屌
屌環保撚咪就係屌緊呢班人
定你自己平時好環保 見人屌環保撚就覺得受辱
環保撚收政府錢做野預左俾人罵
咁你默默地自閉環保咪唔好對號入座,邊個叫你d同黨搞事搞臭環保個名,
成日話一個中國
但香港無得睇抖音真心on9
直頭應該告抖音搞港獨
唔撚關你事就咪凸個死人頭出黎引人屌啦
收皮啦環保撚
咩呀
抖音還抖音
Tiktok還Tiktok
內地同中国香港都上到抖音喎😅
嗰d 反智既紙製餐具,由設計生產到推出,有無證據顯示有環保L 有份參與? 定只係商家為左應付條法例而隨便做出來?
仲有, 通過走塑同垃圾徵費法例,關環保L 咩事

d反智餐具咪就係爲左迎合d on9環保L既理念整出黎lor,你又知d環保團體唔支持商家用紙餐具??
政府硬推環保法例有問題, 咁班環保L有無出黎反駁政府先?正係識日日屌人屌政府唔環保, 搞撚到變擾民就啪啪屎忽話唔關環保撚事,雖然我好支持,但都係政府自己推嫁 ,d環保L好慘係替死鬼 屌你老尾啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞