IG偽闊太們為救老公生意搭雞棚高價賣cheap 雞韓國衫

418 回覆
468 Like 37 Dislike
窄太
想做佢隻貓
始祖咪就係嗰間乜shopaholic 852定唔知類似咁上下名
之後喺連登俾人爆大鑊,唔知有冇改名
一七年開始已經喺度賣緊啲泰國衫/韓國衫,成日講到天上有地下無 泰國都比佢哋買斷貨咁
最經典有嗰啲乜嘢泰牛/背心
根本就係你喺泰國行夜市 路邊檔會見到嗰啲款嚟
佢哋拎返嚟賣個價錢係四五倍以上 有時唔止
之前去泰國見到條牛仔褲幾靚,買咗返香港好似先$100以內
喺佢度見到一樣款要5xx
仲有嗰啲背心就仲誇張,喺泰國買嗰啲吊帶/背心真係$30內港幣一件 仲要質地唔錯
喺佢哋嗰度就折咗都要150以上cls
我明佢一定要食水 佢都要賺 但個價錢真係太恐怖當資訊咁發達嘅年代,可以自己去search嘅時候,再加上機票又唔貴,佢哋咁嘅營運模式咪就係食到頭浸水囉。

一七年一八年嗰陣我記得呢間嘢好興 啲學生妹/大學生都鍾意喺呢間買嘢
水魚之都
佢地老公係邊個
Lm
個價問題大啲喎
講真唔少街鋪都係賣淘寶或韓國平價衫
但人地都只係賣你一百幾十或者二百幾十,又有得試身,摸上手

個價去到幾百,仲要網店就太過份
賣幾百蚊韓國衫,大把舖頭都係咁
問題係佢幾百蚊賣件$50也不會屌既背心
闊太人設崩壞
韓國衫用G Market
闊太但係ootd係淘寶link 咁有錢唔係着名牌衫?仲有啲taste好差,着到企街咁,然後話做代購竟然有傻西買不過物以類聚 啱嘅
唔明關班連登仔乜事

有本事咪學下人開鋪低買高賣
淘寶已經係代購店
姐係個價已經mark up 左 成本價自己再諗
闊太賣幾多件400蚊既垃圾衫先買到Hermes
唔知呢班乜水
得個老一截既師奶係貴氣啲
其他嗰啲女好MK
嗰個係真闊太 其他人都痴佢
呢個世界仲有大把弱智傻閪唔撚識㗎嘛
佢以前好似有個brand係賣自己設計既wool / cashmere / silk衫 行高檔路線
冇follow一排既然淪落到賣抄款衫
去過韓國東大門夜晚果d批發就知
其實好多都係made in China
淘寶廠運去韓國再運返香港扮韓國貨

都會有Made in Korea既 但個價錢絕對唔會咁平
咁邊度買韓國衫最平?
直接搵韓國網店?
呢啲叫搭雞棚?
同埋攞貨markup賺錢有咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞