信用卡討論區(189) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
真係唔知
如果全部都係網購就係,爆左$300總回贈上限就無1%餐飲
總共點都係5000?姐係我apple pay食飯最多簽到3334就冇得再攞呢額外3%,然後淨低1666就可以用喺基本回贈上面?有冇理解錯
兩個條款黎,梗係分開計
請問BEA World Mastercard:本地食肆及海外簽賬 4% 回贈係幾時比?
你都係唔明
wakuwaku基本回贈計法係
6%網購 + 3%日本 + 1%餐飲 + 0.5%基本
呢度合共回贈 $300

亦即係話,呢$300回贈係睇你簽賬D乜先決定到上限
例如,呢個月你簽左$4,900網購,即係食左$294回贈
咁你其他類別就一齊搶剩返嗰$6回贈
當你剩低全部都係食飯,即係得返$600可以食飯1%

賞食3%就另一條數,就算爆左wakuwaku嗰$300都唔影響
現金呢…
係咪都係無上限2%
我嘅理解係
網上6%簽5000,回贈300
Apple pay餐廳額外3%簽3334,回贈100
賞碌每單200以上簽夠6000,回贈120

唔知有冇錯
明晒
上年頭幾日都一千一部
輕鬆執6千,10k am
中資卡先有更高簽賬上限
咁你都玩開 仲使乜問雖然我講緊以前RED嘅年代
問下都唔得,咁個post可以執7左佢
又無串你唔使咁大反應嘅 諗住你熟晒架步啫
3.6%,係,食飯可以用其他

Red上限keep 咗$12500幾年啦,係上年開始唔包交租/管理費/保險啫
附屬卡
諗漏左附屬卡,不過我的講法都唔算錯
附屬卡其實都係變相攞人地張卡用,食人地個quota
咁係因為iPhone 貴啫
想問下 Aeon wkwk master 增值Apple pay 日本IC卡
( Suica / Pasmo / Icoca )
有冇回增?
唔使緊張,冇話你錯

同埋附屬卡可以係人地開俾你
附屬卡唔係share limit?

所以我至話係用人地張卡食人地個limit

所以我至話係人地開附屬卡畀你,食人地張卡個limit
即係red主卡簽網上12500,有RC400
然後附屬卡簽網上12500,都有RC400???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞