信用卡討論區(189) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
佢會有幾個月試用期,過完試用期先取消都唔避
*唔遲
但食得一次only
不過宜家red 同vs 咁廢都好少用
提一提,升premier好易,但係downgrade 要去分行搞

電話同網上都唔得
https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/customer-service/faq/android-octopus/about.html
Android似乎已經可以申請八達通,歡迎各位試伏
如果想碌一筆兩三萬蚊, 想賺下迎新,應該揀邊張
咁用expat嗰款 係咪開新account?
expat嗰個係開離岸,同premier唔同喎
開嗰個都好似可以有1:15 av?
以我所知無

香港要開premier
想請問大家渣打simply cash卡 申請waive年費易唔易?我冇渣打銀行戶口。
咁開咗有咩jetso
你平時有用開應該易
又跌返晒
expat? 响香港開離岸戶口囉,或者倒轉
好似話Expat都有Premier
個要求比香港Premier低
同埋好似唔同HSBC可以互通
一個地區升Premier就全部升哂
啱但係啱唔晒

個玩法係經expat開其他要求低D嘅premier,再開返轉頭去香港。嗰個都係普通premier戶口嚟,達唔到要求都係要收月費,同埋未必有試用期

如果好似上面咁為咗換avios而開就好無謂啦,簡單D响香港升,食佢6-12個月試用再downgrade

無謂簡單複雜化啦,係咪?
downgrade 難嗎
唔難,但係一定要去分行搞,電話同網上都做唔到
都抵搞嘅 本身已經多50% 夾埋accor promo 再多50% =多125% 我宜家有4000幾rc
換am 得10% =44000am
但換av 可以換到90000av
咁去馬啦
頭先申請咗wewa 見有巴絲話可以透過fax?轉做visa
但上網搵唔到點整 啱啱打去問CS又話wewa apple pay只支援銀聯 想知係咩一回事
唔該各位巴絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞