信用卡討論區(189) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
條友玩到lv3啦點會冇guru呀,係唔知點解會有簽錯卡嘅情況出現啫
我「無guru」意思係爆cap
想問下去官網買AGC係咪香港返單
香港 apple online store 係香港返單
HSBC平時食飯,超市,門市買嘢邊張現金回贈最多?
魚與熊掌不可兼得
VS食飯同百街係兩個自選最紅類別
red card雖然有超市2%,但係食飯得1%
即係
VS: 所有食飯 , 中最紅超市, 所有門市購物
Red: 所有網購, 唔中最紅超市
咁最好?
VS: 所有食飯 , 中最紅超市, 所有門市購物

一般黎講你會5X谷晒一個類別,拆兩個 2X 3X 都已經少見

普通門市購物大貓唔岩使,VS 0.4% red 1%
啱啱開始玩everymile 加上好耐冇用過hsbc嘅卡 想問清楚係電訊商app到交電話費係咪當交帳單 $12.5/里?應該係唔計迎新?
唔當繳費,5蚊里
繳費係指用HSBC網上理財繳交賬單
明白哂 唔該巴打
有冇人試過以完結嗰啲信用卡同貸款叫銀行清除記錄?
係咪可以TU可以升返上去
想請問匯豐個個人專享promo
海外簽夠$10000回$100
海外計唔計網上?
屌 又冇我份
terms冇特別寫唔計嘅話,一般跟賞世界,外幣+外地收單就計
之前又話1季夠8K先係,話你聽EM唔使1.5都夠砌,而家又改口話冇guru係話爆cap,仲係要兜咁我夠話VS爆cap咪又係少過EM
咁我有冇講錯先?我無否認過1%+guru唔夠砌喎你覺得我晒就兜啦

一路都係講緊無guru回贈情況下EM唔夠玩,所以唔係「一定」,而爆cap係其中之一

係我表達唔清楚,唔使咁嘅
話説mmpower,waku同red個回贈係曆月定月結單計我記得打電話問cs可以有唔同答案
如果用外賣app每次100-200蚊左右,其實邊張卡比較好?
waku 結單
其他曆月
全部條款有寫明
有冇人月租領展停車場 我見佢交租只可以FPS/ 7-11交 咁係咪用唔到EM
任何網購卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞