信用卡討論區(189) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
而家Citi係咪得返Cashback叫有啲用
Rewards 個回贈又唔高
Premier Miles又唔夠大貓嚟
Prestige 我不如出AE細頭算
Rewards 手機支付有 1.85%

cashback係得食飯酒店先有2%,其他簽賬1%
最紅冬日係咪未派彩
9月炒iPhone
VS 咩category 岩?
定直接red ?
VS無category岩
一定係red
我見人可以好多張red
係咪可以申請幾張
因為一張一架iPhone已經打爆
Ar join 如果做里狗,無迎新食情況下
Red係首選?
大額不限類別的網購里數應該搵唔到少過$2.5
請問如果HSBC VS 15000蚊中3個cat有額外5%個promote
我簽咗機票14000蚊係無額外5%回贈
我而家再買電器要碌5000蚊
咁呢5000蚊計唔計落個額外5%回贈個quota到?
thanks
問題上限好少…我見人applepay入到幾張red
係咪可以申請賤張
攞人地D卡用咋
同埋網購卡red上限已經係數一數二高
你簽機票個萬四蚊係用咩卡簽?
如果係用 Red 或者 EM 簽就唔算合資格簽賬
亦即係你合資格簽賬總額只得買電器個$5,000,未夠推廣門檻
我係用VS簽機票
諗住計賞世界
佢又計咗落個promote到
所以佢15000蚊條bar 差1000就滿
我係唔知而家碌5000蚊電器會唔會淨計我1000蚊嘅5%
門檻係$15,000,但係回贈上限係$300,兩件事黎
你過左門檻,佢再同你搵返逐條有額外回贈的簽賬出黎計,上限係 $300/5%=$6,000
你$5,000簽賬係全計
原來係咁 明白晒
謝樓主
一部iPhone 已經打爆…
里數卡無架啦
一早都無人搬磚
想問wkwk如果想用網購6%加食飯4%,佢哋合共同分別上限係點計?睇完都唔識計

基本上限網購6% 同本地消費1% 上限300
額外餐飲簽3300就爆
wakuwaku基本回贈,按結單週期計:
6%網購 + 3%日本 + 1%餐飲 + 0.5%基本
合共回贈 $300

wakuwaku餐飲額外3%,按曆月計:
$200/3% = $3,334

要食足4%的話,極粗略的講法(但唔準確)的講法係
- $3,334
- ($300 - 網購*6% - 日本*3% - 基本*0.5%)/1%
兩者以較低者為準
各類別加埋最多每月回300(包括基本回贈),過左就$1都冇
賞食3%係另計
基本回贈冇錯應該係簽5000就爆?咁食飯apple pay嗰4%最多就係簽3334?
打錯字,賞食3%應該係
wakuwaku餐飲額外3%,按曆月計:
$100/3% = $3,334
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞