信用卡討論區(189) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
好肉痛喎
prestige無得waive
CX迎新兩個月先完,最遲出卡日計起5個月內比出你
EM就係簽夠迎新,最遲兩個月內出比你
1好真
比你講中左
唔會
差成倍
會嬲自己
真里數黨認證
渣打SMART CARD出完statement之後
360全面賞啲cash rebate先CR落張卡度
計唔計找statement卡數?
卡數要跟單找足 定係找到變翻個credit limit就得?
渣打可以用 360 找結單
佢嗰筆CR係寫Cashback to STMT

我係咪唔使再買嘢去用嗰筆cashback
找 [全額-嗰筆cashback] 就唔會俾佢收息

早排見有巴打好似中過類似伏 上咗HK01
搞到我宜家個心吊住吊住
渣打無呢個問題,當找左
正常
人地縮寫係 AmEx
係香港因為講慣中文先至有唔同講法
請教見到wewa簽帳有3個月免息分期優惠,用咗呢個優惠會唔會影響回贈
想問下有冇巴打試過申請左卡冇攞同冇activate
之後再申請果張或者同銀行其他卡有冇迎新

利申:mmpower
https://www.facebook.com/MrMiles.hk/posts/pfbid033fDj84RQMXc8XtdLVLdwQAmjdJNonu4wpiYeRGR2BJZtnVa79c1ucvWvZrnxmNsnl

大貓金融機構信用卡繳費手續費之謎解開,原來係找其他銀行卡數
點知,原來標題係「HSBC信用卡可找其他銀行卡數」,但附註先寫「手續費1%,最少$120」。即時個心一沉☹️
要收1%手續費有冇人會用呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞