統神YouTube頻道被正式移除 台媒翻查條款恐代表被「鎖臉」不能規避處分!

543 回覆
203 Like 7 Dislike
呢條仆街支持廢死刑
自從輸左之後就縮骨
只係今次條肥豬太柒比佢上到位
豬神黃昏
幫你老豆老母執完骨拿? 咁你諗好點解決自己未
佢仲有個channel叫咩張家夫妻 會唔會俾人ban埋
點會未
自己上youtube睇啦
可以去搵工啦
依家興,夠貼地
Ban個account 唔做你生意啫
點同坐監比啊on9
幫緊你個on9仔執骨
睇人仆街最開心

由其咁樣衰既肥豬
唔識串人冇料建議收一收皮
我記得Stanley只係係twitch重複左觀眾句力架
就俾人bam鳩左
條柒頭個acc冇撚左
平民大眾大部份覺得統神抵死喎
公道自在人心
似你咁有料字都唔識睇咩開口埋口就鬧人全家,抵你輸到要人幫你執骨
Google官方:「經過仔細審查、參照 YouTube 兒童安全政策規範後,我們已終止統晨大戲院頻道。」

統神 (張嘉航)因在頻道內公開談論黃子佼事件「沒那麼嚴重」、「想X未成年」,沒想到一把火燒到自己,在直播中哭「工商都沒了」。風波持續延燒,讓統神代言、商案合作不斷被取消,他在廣播節目專訪時坦言,自己掉了12個代言,總金額損失約300萬,且不止如此,就連YouTube「統晨大戲院」頻道都被官方給下架。Google 回應《NOWnews》表示:「經過仔細審查、參照 YouTube 兒童安全政策規範後,我們已終止統晨大戲院頻道。」

Google 官方鄭重的發出聲明表示:「YouTube 不允許任何危害未成年人的內容。平台制定了嚴格的政策規範兒童安全內容。針對屢次或故意違反該政策的頻道,我們會終止其頻道作為處分。經過仔細審查、參照 YouTube 兒童安全政策規範後,我們已終止統晨大戲院頻道。我們將持續與 YouTube 內部及外部的專業人士合作,盡可能為平台上的未成年人與家庭用戶提供最完善的保護。」

https://www.nownews.com/news/6408774?utm_source=facebook&utm_medium=nn&utm_campaign=p_38LW06GLY4&fbclid=IwZXh0bgNhZW0BMQABHc6TD3kBRAY46jQ0nrNa4X-xPx08ISXbAgJ-V0a5wHbrPF-14TBvRsL4uA_aem_AZtCWLc8YxhKreLK4tyX2ZX9EvGoUQqEybnO9gfeDKZy_wF9w4rMSzrEIyHZZCwMZ5Y
屌你全家咪屌你全家 你人生最大意義就係比我屌 係你榮幸啦
你鐘意點咪點你今日又輸錢就事實垃圾
你好撚叻呀,唔會輸錢,我點輸副身家都多過你柒頭啦 你連自己老母安葬費出唔起
戀童狗
依家你統神大人無俾人拉wo
只係社會批判佢
講錯一句話
想搞自己個女又唔理
又幫戀童
條肥豬咁鍾意做做效果
依家youtube咪同你做做效果
佢事後兜先講16 17歲
條片一直係講緊未成年呀
佢個acc係佢既搵食工具黎
個個月YouTube 都出幾雞港紙比佢
我係連登搵食呀?
何況佢冇左YouTube做 佢連帶好多廣告都接唔到 冇人搵
咁呢個係佢問題,關其他人乜事?講到咁緊要用黎搵食乜鳩野更加應該要遵守人地個規則啦下話?唔係犯完先扮蘑菇
統豬自己落道德低地je
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞