統神YouTube頻道被正式移除 台媒翻查條款恐代表被「鎖臉」不能規避處分!

543 回覆
203 Like 7 Dislike
好想告訴你你真係好on9
世界最強網紅
你唔問下點解劉馬車仲未保釋到
原來又係你條死全家on9仔仲有時間留言?唔洗幫你老豆老母執骨?
肥豬心諗跪哂都要趕盡殺絕 早知撐到恆
個律師講解過
輕罪+雙方同意先有得比錢和解(重有一堆其他和解條款)
太幻嗰啲計重罪 冇得和解 網上報都唔比報

https://youtu.be/sv24TSGFHUM?si=IE2Q9jE1CnCECJ-R
佢講17歲都算啦
講自己個女大波就會想屌
根本痴撚線
終於可以返廚房做了

現在揸巴士
會有人舉報
所以話vtuber出道未必可行
差一日就差一日架嫁
你咁樣延伸落去其實差兩日差三日都無問題啦
條線就𠝹左係到 有咩好拗
唔係幫拜登
但問題係你無證無據點告
同統神自己咁樣公開爆想搞幻幻邊有得比

當拜登係台上公開講自己想搞幻幻
到時都無人捉佢搞佢先話人黑箱作業啦
呢度班支持者提都唔提佢想搞自己個女
郭sir係香港喎 同埋條女好似夠16歲
香港16歲以下先「衰十一」

但而家講緊既係youtube
佢set 例話18歲以下當CP 你有咩好駁咀?
你join得youtube就跟人地條例嫁啦
你邊隻眼見到加葱冇後果?
搞到CP呢條線就好難唔死
佢咁肥,一早就應該ban佢
你不停重覆16歲唔當CP想點

而家件事發生係「Youtube」
唔係香港唔係台灣

https://support.google.com/youtube/answer/2801999?hl=zh-Hant

1. YouTube 禁止使用者發布危害未成年人身心健康的內容。未成年人是指未滿 18 歲的個人。
2. 發布內容時,您在 YouTube 上發布的內容不得符合下列任一項敘述。
-涉及未成年人的網路霸凌和騷擾行為:符合以下描述的內容均屬於這類情況:
意圖羞辱、欺騙或侮辱未成年人
透露個人資訊,例如電子郵件地址或銀行帳號
含有性暗示
鼓吹霸凌或騷擾行為

Youtube咪寫得清清楚楚
佢就算講同澄清係16歲都係中左呢條例喎

台灣當地法律無事合法咪無比人告上法庭
人地跟Rules搞你有咩問題

唔通中東班人見到其他地區女人袒胸露臂就可以越區告人咩
呢條片我都分開咗4次先睇得晒
我真係好佩服個議員可以有呢種耐性同保持到不溫不火嘅態度答同解釋,重重覆覆重重覆覆重覆又重覆都係想統神道歉認下錯。

講真真係睇晒呢條片之後仲可以幫統神口嘅人我真心覺得好神奇。
你個思想係支那人底黎嫁喎

我國可以咁做 點解你地地方唔可以
其實心理有幾變態先會想搞自己個女

戀童都唔夠 重要諗到搞自己個女
你講加蔥反而係最好既反證 證明youtube跟例做野
佢成個channel都重係到
踩唔中咪無ban你

佢後果咪同統神一樣「社會性死亡」囉
抵撚死 死肥豬日日鳩叫
唔知有冇台仔會報警,懷疑肥豬性侵個女
殘忍只需一棍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞