統神YouTube頻道被正式移除 台媒翻查條款恐代表被「鎖臉」不能規避處分!

543 回覆
203 Like 7 Dislike
又要再post過
發布內容時
您在 YouTube 上發布的內容不得符合下列任一項敘述。
含有未成年人的有害或危險行為:內容涉及未成年人參與危險活動、鼓勵未成年人從事危險活動 (尤其是觀眾可輕易模仿的舉動),或鼓吹/宣揚這類行為。切勿讓未成年人身處容易受傷的危險情況,包括:從事危險特技、挑戰、試膽活動或惡作劇。危險行為包括但不限於「極度危險的挑戰」所列的任何行為,例如:窒息或電擊挑戰。
涉及未成年人的網路霸凌和騷擾行為:符合以下描述的內容均屬於這類情況:
意圖羞辱、欺騙或侮辱未成年人
透露個人資訊,例如電子郵件地址或銀行帳號
含有性暗示
鼓吹霸凌或騷擾行為
用最簡單嘅邏輯唔講咩大道理解釋
係YT講等於你係美國講喎
但係一句咋喎,
佢唔係一直係度宣揚呢啲野,
只係鳩up講錯左一句,
咁就要永ban ?
唔係好明你想點樣比,人哋就明文規定咗d rules, 你可以唔好用咁多唔同例子去擾亂個思想,如果你覺得“一時”犯咗youtube rules就應該無後果,咁係咪“一時”衝動犯左法都應該無後果?就等於d人話你偷一萬又係偷,偷一百萬又係偷,咁偷一萬果個係咪就可以放佢走?
咁跟條例ban你過咩份
youtube唔比就唔比
你咪試下6月4號去維園講錯野囉 on9仔
有禁止你申訴?
你唔可以係youtube 宣揚呢啲野,
但佢唔係喺youtube 宣揚呢啲野,
佢只係鳩up 講錯左一句,只係一句,
咁就要永ban ?
咁申訴係咪會得先,
如果唔得,咪即係永ban,咁咪過份左
連登仔:YouTube價值觀應該跟我果套
咁又點
而家係統神喺人哋個平台講呢啲嘢,人哋梗係有決定權
而且佢係可以無限申訴,其實嚴格黎講唔算永ban
所以我就用偷錢做例子,偷一萬同一百萬都係偷,你唔會話佢只係偷一萬咋喎咁都要拉,或者你真係會咁講,但係個系統唔係咁work
咁咪即係youtube 做法過份囉
咁佢唔係偷錢喎,偷錢係犯法,肥仔無犯法,
佢只係鳩up講錯野,
都話左係呀屌你老母好撚柒煩

youtube寫撚到明 條例係哂到清清楚楚
中左咪ban囉

你唔滿意咪申訴

係咪重複「一句講錯野咋喎 咁就要ban?」做咩撚野姐
上面都有例 7年前咪一樣有單照ban
過唔過份又唔係你話嘅
你究竟係真心求問定純粹假膠?係假膠唔該講聲先唔好晒我時間

佢無犯法,所以咪無警察拉佢囉,亦都唔駛坐監吖,佢係犯咗youtube既rule, 而家係係俾youtube罰,唔係俾政府罰....
肥仔咪犯撚左youtube條例囉 又扮盲
上面紅埋字比你啦
只係你覺得唔犯姐
咁平民大眾都有自己想法
唔過份 直頭抵撚死
出事死不悔改 玩大左比人cut哂job先死狗
平民大眾就係覺得無問題
咁你又重重複複係到質疑人過份左做咩?

佢比人ban唔過份喎
好大問題喎,亂罰人,
公道自在人心
咁你會犯國安法嘛,
肥仔又無犯法
咁平民大眾又唔係得你一個嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞