傻閪UO CEO識唔識做生意,新航線開菲律賓做乜鳩

452 回覆
557 Like 115 Dislike
開塞班島
日頭yes mom yes mom
夜晚 no sir no sir
咪就係畀僕人坐囉

你自己睇吓香港一日有幾多班機去菲律賓再講啦戇鳩
巴拉望梯田好冷門下 要轉車向北10幾個鐘
不瘦降
唔該巴打
菲律賓當年係亞洲金融中心
係後尾馬可斯執政先變遺址
搞到本國人才出國做低等工人
最清楚係香港樂壇唔少菲律賓裔人才
好似話好多死者身上既傷都係特警造成
稚內無國際線
正常希望有新千歲、函館、仙台
其實季節性航班已經ok
仙台要畀千五蚊搭國航經中國大連轉機

好撚想有直航去仙台
台北轉機好撚麻煩
無左勁多時間
好叻喎 捉到我講錯嘢如獲至寶咁
即刻抛書包踩死人 使唔使頒個奬畀你
唔知嗰個以為我殺咗你全家
發現好多連登仔荷蘭叻分身嚟
內陸機去巴拉望都仲要10個鐘車?
係 上世紀曾經係亞洲第二發達國家
甚至個時有香港人去菲律賓做家傭

巴打識d野
http://www.hkmemory.org/jameswong/text/index.php?p=home&catId=242&photoNo=0

JR PASS又加到咩咁
順便講埋你參透唔到嗰樣嘢

呢個世界有淨係運貨唔運客嘅airline
但從來冇淨係運客唔運貨嘅airline
航空貨運不嬲賺錢行業
武肺全世界封關嗰幾年啲航空公司淨係靠用客機機肚裝貨都夠吊到鹽水唔駛執笠
有啲好似因航咁直頭將部份客機拆凳用埋客艙上貨務求用盡隻機所有空位裝貨

如果齋講客
傳統航空公司嚟講只有頭等商務賺到你錢
一隻機如果F/JCL冇客就算經濟坐滿都係要蝕
唔好講咩泊位升降人工油錢嗰啲
整係你啲人成日講有幾垃圾嗰啲飛機餐就算經濟位嘅成本都講緊幾舊水一份
以前睇過下相關節目所以有印象
近幾十年就係杜德偉同衛蘭
你就真係傻喇,香港人最識計
而家有廉航,求其買張機票俾佢就算
前排幫屋企姐姐買機票番屋企 菲航1.9k已經30kg 行李+時間ok 睇唔透點解要買UO
強國轉機不如飛羽田再轉東京新幹線
有錢真係唔好搞
強國航空要你等成晚 仲唔包過夜酒店
冇錢寧願唔去都唔返強國轉機
其實台灣唔係有?不過好似季節性
望到啲人唔開胃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞