傻閪UO CEO識唔識做生意,新航線開菲律賓做乜鳩

452 回覆
554 Like 115 Dislike
之前想開關島線
菲律賓近幾年經濟好咗
好多中產家庭都會去香港玩幾日快閃
主要就係去迪士尼同海洋公園
就算以前菲律賓都好多有錢階層會即日來回香港食餐飯
香港對菲律賓人嘅概念,就等於日本對香港人一樣
係一個近近地方便成家人去玩幾日嘅地方
垃圾國家去乜尻
克拉克係菲律賓嘅自貿區嚟,本身已經有一大堆日韓台歐美企業,係菲律賓比較富有嘅地區,早個禮拜新聞話美國同日本會投資半導體產業鏈園區就係呢個位置,對於商務轉機客有一定吸引力
日本限死左有幾多架機可以做升降 你估佢唔想開曬日本咩
我都計左錯,上面話左只係差兩三百,你係要話差一千蚊
樓主一定識做生意過 CEO
咁而家有冇下次?
日匪你都識講佢地唔再畜意殺港人啦
今次坐過之後真係唔再坐UO,又要驚會唔會去到閘口先比人off load,上到機d野食仲要比人整爛
佢淨係去遊行先搭飛機

唔使出去做嘢,唔使探親
日匪真係冇個別同香港人道歉

次次都係就侵華道歉
但個陣明明係英屬香港
同埋日匪唔係自願想停手同還佔供地架on9

菲律賓唔止有道歉
仲有悼念日呀

知唔知個貪字點解係你地貪埋個一百幾十,叫個工人坐LCC

你出trip,你老細叫你坐LCC你都想屌佢la
你估話搞就搞咩

都要日本果邊同意先得架

話唔定傾緊呢
洗米華同好多大陸閪都係去菲律賓撈賭
賓妹無旺淡季之分
去回加行李各300已經600,你仲話加來回飛機餐
仲有峴港都係少大陸遊客 多西方遊客

杜特爾嚴打毒之後
當地班賤種大陸人冇咁惡
菲律賓人性格本身都係樂天
唔係華人插手根本好少亂黎
以前菲律賓人得香港 澳美加揀做移工

而家日本韓國中東油王國都請佢地
輸入好多外匯

加上菲律賓本身就係一個廉價識英文人才嘅提供地
好多call center都係個邊set branch
另外本身個度已經勁多韓資插旗
提提你,香港啲航線「唔載客」飛都有錢賺

你自己參透下

我都懶得同你計去渡假嘅鬼佬喺香港轉機
去過一次Olongapo

呢個城市有一部分劃咗入Clark個自由貿易區

Zone內Zone外真係兩個世界嚟
Subic
可以飛過去中出工人姐姐
有咩唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞