Samsung Galaxy 討論區 (292) 預計4月尾Galaxy AI會支援廣東話

799 回覆
5 Like 3 Dislike
重新開機,更新系統都搞唔撚掂
Reset apn都唔得

但好奇怪,FB上到,但 連登,BROWSER就咁去google就唔得
官方換電 $420 渣喎
不過拆機有無其他"額外收費" 就唔知

https://www.samsung.com/hk/support/smartphone-out-of-warranty-repair-price/
你地smartoctopus 有冇慢咗好多
尤其是巴士小巴 等1-2秒先嘟到
除咗閃魔
仲有無其他mon貼介紹
痴2塊都好快就甩coating 一撻撻
巴士小巴一向都係慢
邊部機?平面就試過玻璃貼
主要係唔知洗唔洗機

係有巴打講過可以用維修模式唔洗,但我暫時未試過
S21
玻璃貼會唔會個指紋無咁sensitive
多少都會有影響

你用緊閃魔邊隻?光固嘅話個coating好過無塵倉嗰隻

如果成日打機捽mon就無咩辦法了,只能試下玻璃貼
應該係光固果隻
無塵倉好似無出比S21
姐係呢款已經係最好?
膠貼嚟講係

考慮下thunder或者8090玻璃貼,有機會影響指紋
想問下各位
最近屋企人買咗部s24u
有冇邊隻牌子嘅殼係防跌?
有睇過UAG同Spigen
仲有冇其他好推薦?
關於gallery個photo ai tool
我想知係咪暫時做唔到expansion generative fill
因為我見佢rotate就有得fill 4個角
但係唔可以例如3:4改9:16咁fill返兩條邊
可能係我唔識撳 有無方法
有冇用adhell

Allow Tethering 係開左

其實以前都一路ok, 但唔知呢幾日做乜,唔知關唔關我插左第二張sim card(但未開)事
請問Screen Module Exchange 同Screen Repair 有咩唔同?
thinborne, 唔駁accessory完全冇影響,但駁住就有,好似冇一隻做到駁住野情況下冇影響
有冇手足用開citibank
近排話程式安全問題開唔到
擺落安全資料夾或者shelter都唔得
暫時無

解決方法係不斷rotate左右去擴大佢
前者成組連框換

後者淨係個moon
試下NFC setting 入面"感應式付款>其他" 唔好TICK八達通
框 即係連埋機身金屬邊框?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞