Samsung Galaxy 討論區 (292) 預計4月尾Galaxy AI會支援廣東話

815 回覆
5 Like 3 Dislike
好 聽日再試下
邊度買s24u會比較平啲
申利仲用緊s10+
唔想洗機

home up更新左終於有得改細d app icon
唔駛雞乸咁大隻

而家係差d字體同埋noti panel,
有冇巴打知點樣可以改返做oneui 5咁樣藍色,但又唔會連cal機/電話app d界面都變到藍晒?
Google左陣,好似係android 14問題
Theme Park入面有得Quick Panel改色
用咗24之後我都覺得好大分別
試過,但整黎整去個通知icon都做唔返佢原本咁樣可以show個app本身既顏色

原本:

theme parked:

最差係有對方profile pic加個icon仔果d noti,跟佢呢個template個icon仔會成個變左黑色

巴打知唔知點set可以解決到呢個問題
setting
notification
show app icon in notification
相冊啲影片唔知點解冇得拉黎睇
一定要由頭播到完
有冇師兄識setting
點個影片,再點下面個縮圖就有得拉
想問下有冇人個whatapps通知較左群組唔震 私人訊息就震 但都係收到私人定群組訊息都係震架?
咁會唔會用唔到8達通?
定係留返samsung pay tick就得
我較左第2個mode

拉唔到條片
關左 "開發者模式" 再開
用第1個mode好d, 有得邊拉邊實時睇
有冇人Youtube notification 彈出黎推薦影片既時候
你按關閉 佢都係會入app 而唔係關notification 點搞
仲堅持緊用官方張 反AR貼
但係張貼成日都有指紋 同埋有時放褲袋 張貼已經花鳩曬
睇黎玩多一陣 都係轉做玻璃貼
指紋解鎖差D就差D 但用前用後都要抹mon真係有d唔習慣
想買部副機,請問A55呢部有冇伏位?唔該

之前試過部S20FE,個Mon touching有問題
omg work
巴打勁呀, thankss

想問下有冇可能將個字體改返做oneui 5咁樣?
我見外國既firmware有得揀roboto字體去轉,但香港好似冇
要AR, 又想指紋, 唔介意就普通鋼化膜已經可以

玻璃唔係用唔到指紋, 只係相對下玻璃一般無咁薄
搵到張玻璃又夠薄已經可以, 鋼化都唔係張張夠薄用到指紋
官網做乜down咗
係咪母親節優惠要上架?
hoda daremac 原美都冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞