Samsung Galaxy 討論區 (292) 預計4月尾Galaxy AI會支援廣東話

815 回覆
5 Like 3 Dislike
Plus 同 ultra size差唔得幾遠
建議去實體舖摸下先
如果plus ok 上24+會爽啲
到s21系列 集體出綠線
有冇人依家swipe from corner 變咗會直接開google search app
而唔係google assistant/gemini
好撚鬼

有無試過部機突然間黑mon,㩒mon係正常有反應,部機所有hardware software都正常run緊,除咗個mon係全黑

然後熄機擺咗一晚又突然間好返襯暫時仲用到拿拿聲backup曬啲野先

利申:Note20 Ultra,note系列好似皮以收,希望仲有件整
routine 整粒 app icon 出嚟用咪做到一樣效果
我係三叔專門店度買 有現貨 計計埋埋同edu差唔多價 又唔洗等 所以即刻出咗
如果24u開咗額外亮度 同樣嘅亮度確實係24u光啲
但我冇開到額外光 又較咗最佳化色調
覺得部機暗好多
但用落懷疑係s23u太重味精太殘眼所以先唔慣
note咪姐係而家S系Ultra
s23u真係唔知點解咁味精,同埋d色好單調
唔知你明唔明我意思
24+貴好多
對新出機有陰影唔捨得用咁多錢換
你又啱
Manual routine 整成 fast charging toggle
Tum多啲港豬(女)入坑姐
用開android既人都唔志在呢啲功能
因為兩部機分別已經唔大
我仲有整咗個制係直接開指定嘅dual app
咩意思?本身dual app唔係已經有另一個app icon?
覺得一般情況下有點過亮刺眼,自動亮度減少10%的選項,有辦法在一般模式使用嗎? 減20%更好
s24 plus有咩電話殼推介
想要薄同埋手感好
dual app本身個app icon係灰白色底,我覺得個設計幾核突

所以用routine整個制出嚟開dual app
而家邊到買s23系列平?
唔知到5月老母節會唔會有優惠呢?
母親節就算有優惠都只會做s24優惠
依家官價已經減咗$500
如果s23+跌到4千,想買部俾老母
如果唔係就A55
a55個邊框粗到癲
06:13 原來YT用開Samsung

https://youtu.be/c-NIcZxgFmA
會唔會有返tab s9送a9 keyboard優惠
想問有冇巴打係用緊s22u, 上3台,然後share wifi 第二部機完全上唔到網?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞