Samsung Galaxy 討論區 (292) 預計4月尾Galaxy AI會支援廣東話

895 回覆
6 Like 3 Dislike
應該係原本你已經default係中文(香港),所以就唔會咁出
其他人都係揀中文(台灣)先出到
日常用冇分別
利申用咗6年 不過都係屌咗部24+
貪佢有7年更新
係喎,轉台灣就出現
點解要咁
我係糾潔緊豐澤買既話, 24 同24+ 只差1千內
更新我就無諗咁遠 舊電有咁長命先算 同唔太信佢更新
係咪一定要用Samsung keyboard先至
用到個語音輸入?google keyboard 或者Samsung SwiftKey 得唔得
好明顯bug喇
google keyboard個語音仲好用 唯一係無得offline用暫時

swiftkey 係 microsoft 嘅唔係 samsung
我覺得Samsung嗰個好似仲快啲喎
因為google嗰個要連線,但可能會開放offline package,因為啱啱都開放咗台灣同大陸普通話

今次三叔已經準過以前好多,但google嗰個仲準
Samsung嗰個系逐隻字爆出嚟
google嗰個係要停一停,跟住成段字爆出黎
利申用緊Samsung嗰個語音輸入
想問下佢官網個 trade in 係點玩法
係咪比哂所有錢 等佢送埋部機
先拎舊機落門市換追錢?
想問問大家你哋個samsungkeyboard有冇聊天翻譯
我覺得更新咗廣東話 package Samsung 個語音好用過gboard, BTW 有冇人知英文keyboard啲𠶜有冇得較大粒啲
大致上係

收完新機再約官方trade in,之後先收返trade in錢

而家系統語言用香港語音翻譯都有香港簡
s24+其實都唔算大
我手細都單手玩到
想問下 如果入左張八達通落smart octopus
cancel張卡個陣會唔會拎得返訂金
用samsung語音讀地址名錯到嘔
我冇轉過,地區一直係繁體香港
尋晚試左錄音工具先有中文香港,即時翻譯係得中文大陸
啱啱再睇又有中文香港,即係samsung係後台enable左
應該係三星Facebook 睇人講完做野
bixby 仲未有支援廣東話?

當然會,同正常八仔一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞