Samsung Galaxy 討論區 (292) 預計4月尾Galaxy AI會支援廣東話

799 回覆
5 Like 3 Dislike
官網有分開螢幕同成組換嘅價錢

實際去到會唔會屈你換晒成組就唔知了
期待S22u都有galaxy ai
好多功能要去旅行先用得著

Samsung Galaxy 討論區 (289)2月更新已出 白卡勿入
https://lih.kg/bGQKPHV
#97 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
個陣講漏 未到手把手

正常個rar檔 傳到新機先解壓

但連登仔咁醒 唔驚啦
睇公告/長新聞/文件,用summarize內容超好用

sidetrack少少唔關事但駁vpn用gemini基本好用過chatgpt同bing AI都唔少

平時如果當手機係通訊工具就未必用得上啲功能
算幾好但限同一款飲品
我發覺用odin,應該頂多降一級android
因為版本編號既最後第5個數字要一樣
都好吖 隔幾個月又送一杯嘢飲
可以del Samsung pay 了
壓縮先
我會留住samsung pay,等換新機唔知有無spay限定優惠
不過平時已經全面轉曬gpay
上網買嘢無人支援spay,同埋gpay支援比較多銀行
可以同時用
唔該晒
咁多人唔鐘意samsung pay 除非用細行銀行卡唔受,用開hsbc red evermile signature scb smart/cx等等都係主流卡,其他嘢幾乎一樣。手機裡面整合仲好啲。

例如lockscreen單手就掃到卡出嚟再指紋比錢,gpay點都要入去再開app。而家gpay再要指紋認證係好事,但個verify it is you响上面又細,基本都要雙手操作。

gpay網上比錢我又覺得還好,經網上都係用paypal駁定嘅比較安全。

用咗咁多年都唔覺得spay有乜差過gpay咁多
gpay加卡易過spay
我熄左向上掃出卡個功能

我只係覺得Google pay好似多d地方用,例如上網買野會有Google pay 但佢唔會有Samsung pay。
同埋同間鋪頭講Google pay 佢會知 你講Samsung佢就唔知了。同埋好早已經用緊Google pay所以就冇轉了
你同鋪頭講用apple pay,照樣用三叔一樣比到
唔知渣打加得返spay未

我本身一早加咗無影響,又唔用銀聯或細卡。

只係覺得唔同角度互有好壞,不存在某一個完全好過另一個咁。
我spay只係放張八仔
其他卡都係放落gpay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞