暴雪前管理層籲消費者反擊:是時候讓政治正確滾蛋了!

221 回覆
1395 Like 14 Dislike
咁又唔係喎,我遇到好多做Project Management嘅高手都係女士嚟
識得有個轉工入埋EA,而家管緊FIFA團隊,三十幾歲女士,管理成班麻甩佬要按Agile工作,定時定侯交sprint report做sprint planning,語氣同態度好到班programmer大佬唔會詐型

持平d講,閪人係冇性別之分。好多時候係睇果個人性格、職位而變成閪王閪后。男人又如何?見過好多Producer獨裁專制得嚟冇腦短視,亦見過某間手遊公司請個Creative Director八婆返嚟,竟然要求所有人停曬手上整緊嘅遊戲新功能,將所有精力擺去整in-game newsletter,仲要用職權逼走曬做得嘢嘅同事,搞到隻遊戲半年內唔見40%玩家,營收大跌87%。
我只係一個微塵咁細,隨時都可以俾人裁員失業嘅遊戲設計師咋
睇到,聽到,咩都做唔到,改變唔到
Pitching試過、直接搵Producer、Team Lead、Director傾都試過
仲要俾人話我 disobedient,出warning letter話我越過某人向上級俾意見
所以唔好貼乜鬼嘢圖話「同佢講啊,同我哋講做乜,廢柴」
Warning Letter都收埋啦,d人根本唔會聽
唯一可以做嘅就係上連登用中文屌幾句
求你哋俾條生路,試多d中小型嘅遊戲
唔好吓吓見到細game畫面唔及AAA就話垃圾囉
Judy一定好過Panam啦Panam咪又係黑妹
拉丁裔膚色姐小麥色咁上下

深少少都叫黑妹?你唔好話古天樂都係黑人?

同埋panam個人設都無得輸,為左主角連條命都可以博埋落去
估唔到真係見到有人打機係睇畫面先於睇性
我一直唔明點解仲係咁多人買垃圾AAA,原來就係因為啲人買左4080唔想浪費,寧願逼自己玩垃圾
我頭先講完都即刻有人出來反駁,不過家陣steam 啲小本制作都算係殺出條血路啦?

另外想問一下 subnautica 算唔算細game?
岩既,不過我用male V次次都無得溝埋Judy
好像是 2初出第一隻新英
佢個無敵同解控場技幾好玩嘅
任何細game做大咗,出咗名都會變大作啦。CD Projekt製作Witcher 1同2嘅年代,d人淨係識Elder Scroll,而早到Elderscroll嘅Morrowind未出之前,又有幾多個識Daggerfall? 總之唔係下下都追住已經有成功作品面世嘅studio,得閒留意多d未聽過嘅團隊整緊乜,俾個機會試玩,唔好一見到未聽過就屌咗先,恥笑咗人哋玩未聽過嘅遊戲。你點知你恥笑緊隻game會唔會幾個update之後變成神作?
好似ubisoft 咁畫吓地圖 / 道具咪算

其他野交返俾男人喇
冇ps5
呢個先係重點

格硬整到男女各有一位同性戀,唔同性攻略唔到

而有人發現只要改code 就可以男V 都攻略到Judy

即係專登set到咁喇

其實直接set Judy 係雙性戀、男gay佬照舊只可以俾男性攻略

啲反對聲音應該會細好多
已經做緊
鬼佬3A全部睇定d先買
封面/pv奶野既一律唔玩
xbox pass班友都要一齊唔玩
壓力先夠大
而家班HR請人根本連Resume都唔睇,乜都feed俾電腦由AI過濾,而其中一個電腦好睇重嘅就係見工嘅人有冇做過AAA遊戲!換言之,果班垃圾高層就算搞壞咗個遊戲,令上一間公司執笠都好,佢都可以因爲履歷有好多AAA遊戲嘅「經驗」,而優先俾電腦抽中去見工。

呢樣真係唔講唔知

我都奇怪班垃圾搞臭曬啲大作,點解仲有遊戲公司肯請而繼續禍害遊戲界,原來個操作係咁樣而引致
最戇鳩嘅係咩都冇改過就叫2
真,用腳支持其他好遊戲
細廠/獨立製作既清泉
係啊,所以咪話都係政治正確囉
仲有個支線mission,賽車條女又無撚端端整個變性人
最痴線係1同2個原形,真人都係靚女嚟

你去問HR,佢哋一定話冇咁嘅事,佢哋睇過讀過架。但老老實實,一份job posting丟出去半日就有幾百份回覆,佢哋有可能唔用AI過濾?呢頭自己講話太多CV睇唔曬,果頭話自己有睇,唔係俾電腦過濾,有邊個HR部門會一個職位,每日睇幾百份CV個個嘅資料都有留意?唔用洗電腦過濾最大嘅原因係(一)個職位早已經有內定人選,其他人只不過係陪跑,(二)求其攞起手頭幾份睇咗啱就叫佢嚟見工,唔啱未請到人先再睇啦,咪撚煩我好撚多嘢做
有無變性黑人+印第安+毛利混血揸住輪椅上戰場
Steam Indie game 又平又正
所以不嬲打機唔係畫面行先
如果RE5 remake keep返喺非洲打黑人感染者
一定買爆
收皮啦,而家有撚fifa 啊?
我當你講緊EAFC. 屌你老母隻game 搞得咁閪樣邊撚到有料啊?
你老母臭閪成隻game 由ai gaming logic 到physical 全撚部垃圾嚟,
屌你老母

利申前半職業選手
LGBT最克人憎就係好似寄生獸咁,自己唔會創造,寄生係不同團體行業當中,再強加自己套價值觀去逼人接受。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞