其實仲有咩mmorpg係未死仲多人玩

347 回覆
122 Like 17 Dislike
想玩, 以前係唔夠錢升武器, 升到白靈就破咗產
今次classic佢話唔洗farm, 希望可以smooth住咁過
仲有人玩緊
回鍋keep住有
退坑少左,但多數都係登入做完活動任就掛機
有十個8個公會長期都多人玩
想回鍋既都多back up
同埋好多台仔都好好人會送裝
Ifrit 公會:LLL
搭單問 有冇咩手機 mmorpg 江湖類又唔太課金 類似天龍八部仲有冇
新手想玩但太多嘢好難理解
本身諗住等隻blue protocol, 但點知無想象中咁好玩
d操作麻麻地
天翼之鍊
韓版 日版都仲有
飛天歷險2024
試下玩彩虹島
人手操作+冷門=無任何工作室/外掛
所有裝備都係在拍賣系統用遊戲幣買
唯一可以課金的係寵物/時裝
寵物加既能力值有限,活動有時會送
時裝只可以睇,無任何能力值加成
玩pve就m+ dungeon
同埋團隊副本lor
GW2
以前d game咪又係有pay to win元素
只不過細個冇咁執着,簡簡單單同fd一齊玩已經好開心
最初代嗰批mmorpg邊有pay to win呀
全部野都係用時間換返嚟
見上面好多人推薦ff14, 但post主要求中文溝通+盡量小中國玩家+時區岩,ff14一定做唔到。

講明先,ff14 唔伏,內容充實又多人玩,玩家社群好多都熱心助人,戰鬥系統就見仁見智。

但ff14係對中文語系玩家冇咁友善。唔係睇唔明隻game講咩,而係日本玩家好抗拒用非日文溝通。就算好簡單既英文,佢地多數會直接無視你。

你可能會話,隻game有定型文,而家又有網上翻譯,同埋可以盡量搵中文玩家玩。但定型文打下招呼同道歉之類就得,翻譯人地未必會等你,你又總有野係要搵野團打。

同埋game只support日語漢字,部份中文打唔到出黎。如果要用中文溝通,一係語音一係discord一係打一堆「同音字」。

所以日服有語言問題,歐美服就時區問題,中國服就(樓主有)玩家群眾問題。當然,如果你住外國玩歐美服就冇晒問題。

如果睇到上面post推坑而想試下既,都建議揀pc版。有plugin 同有得直接複製翻譯係差好遠。
你就gameover🥹
巨商
玩poe好過啦
玩永劫無間啦
唔洗追進度
盲拳都有機會打死老師傅
童話仲有ser, 但諗要刷技就冇玩了

其實乜鳩元宇宙同online game有乜分別
買埋新電腦就返黎愛爾琳
12年了
諗落好似都係得瑪奇,技能系統多,紙公仔好玩(雖然唔平),隨時玩都得,進度追唔追都係咁
但真新手跟官方教學我覺得目標之間gap有d大

遲d都再裝番先
台服都執咗幾次
咩game要課層樓首期
宜家手遊霸住哂個市場,又全部都係速食game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞