其實仲有咩mmorpg係未死仲多人玩

347 回覆
122 Like 17 Dislike
Albion仲係度

不過玩左陣就冇玩 太自由反而唔知要做乜
艾爾之光
大陸武俠game 要課好多都大把野課
ESO仲值唔值得一戰
教學都不如
我仲keep住uo eq嘅subscription, 間中入去行下打下野
玩1粒鐘過下手癮都好
似家台服代理由2016年到似家
上巴哈睇post話GM唔捉外掛
新手又勁難追進度
你睇下個佢發文章既時間係幾時,似家我玩在2-3年時間一次都無見過有
同理佢遊戲系統的設定就已經幾乎無可能有外掛
佢係副本+任務系統升級,打野怪很少經驗
副本系統全部都要人手打,每日有副本次數限制
你入去試玩下就知
至於新手勁難追進度問題
上面有提過上2-3次改版加左極限燃燒活動
有分常駐(3000以下)/期限(3000-5000)
目的就係加速新手升級速度
見到steam特價30幾蚊 又更新左支中好似有繁中mod
重點唔係個幾廿蚊 係出左10年仲值唔值得投資時間去玩 多唔多中文圈既人玩緊
巴打玩緊台服?玩成點
超越7000幾
似家盡量每日限制只係花30分鐘玩,實在係有D重複
但一直玩到停唔到,鍾意肝的人會好中意,努力就會變強
睇透左整繁中=大陸人都睇得明=多老鼠屎
睇唔明又想玩既自然會自己搵方法搵途徑
辛苦得黎又唔容易玩到既就會珍惜可以玩既機會
自然就唔會搞事
成日刷刷下副本俾人突襲loot到傻

玩得mmorpg都係想休閒刷下怪農下 但呢隻game過左新手期就太多強制PVP元素

可能有人鍾意呢種緊張刺激感 只係唔適合我呢啲年紀大既3章野玩家
咁係玩咩?人情味?
"睇故仔/社交/挑戰高難"
隻game就係target易入手
我公會九成人都係為傾計/經驗加成/廢事同路人排日任
連高難/刷騎寵造型都唔打
我5.0之後都決定一個大版本先比一次錢爆機當玩單機算
雖然我開左個免費分身帳係入面散步
而家免費開到stormblood要玩都夠玩百幾個鐘
pc建議玩日服?
冇所謂 睇你排街場副本想同咩國家既人傾計多
中文人,台港
其實難啲 而家都少新人入坑
最多台灣人出沒既Typhon我爆主線都要5,6場先見到一場台灣人
唔識日文我私心建議去美服搵鬼佬用英文吹水好過
WA, 呢隻N年前已經玩過一排, 記得果陣仲可以雙開/三開.....自己打自己分身, 練skill/多個分身多個倉庫....etc.....
而家仲多唔多人玩??
吞食天地2
其實有冇啲唔係鬥課金或者鬥外掛嘅mmorpg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞