其實仲有咩mmorpg係未死仲多人玩

347 回覆
122 Like 17 Dislike
大家會唔會有仲係99/70 嘅ro私服推薦
一直都覺得嗰個年代好正
應該...唔會吧
上古世紀重有冇人玩
好掛住Ultima Online
想玩返 但已經唔知點跟
玩到四內初期就棄左
其實鍾意武俠類,我覺得劍俠情緣3 國際服都唔差
個個都話ff14個故事好撚正不過最近15同 16 都又鳩又悶搞到對14都有d 卻步
都係果句啦,有試玩版唔洗錢,你玩完覺得ok咪比錢,唔ok咪棄
你免費試玩嗰啲主線跑晒先再講
就出

乘風破浪的朝鮮族女孩Jessica獻唱Blade & Soul經典版中文主題曲
https://lih.kg/3677819
最近出既雙平台mmorpg 隻鳩隻都天堂咁 隻隻得個幾招技 靚少少既特效都冇 到底咩人會玩
樓主都講左d要求仲講乜撚野FF14我諗只有楓之谷,係多d人到癲
巴打有玩?之前冇人一齊玩好悶棄左,每日Online剩係打key、法師鬥士公會日任,連龍都未打過,試煉又冇人一齊打
Runescape
正嘢
自從劍3執咗之後都唔想玩mmorpg了
心態唔改變 玩candy crash 都係鬥課金架啦
玩左成年,之後忽然間覺得好攰
好似返多份工咁
ffxiv都算現今最成功既mmorpg

一隻mmorpg要做得起做得持久係好難
當中有好多野要處理,mmorpg唔單止剩係dup code寫機制寫故仔,更加重要既係點樣處理玩家呢個社群,比起平衡更重要既係社會性
ffxiv成功就係因為佢係業界入面處理得最好

咁多年黎mmorpg百花齊放,每一間公司都喺度探索緊mmorpg game成功既道路,暫時留得低最成功就係ffxiv
唔係話佢有幾成功,而係佢同wow一樣都已經係mmorpg業界既定義、象徵
正如zelda係open world既最新定義一樣,如果有人話自己鍾意open world但冇玩過zelda,講出黎真係笑話

真係熱愛mmorpg既話
ffixiv免費都唔敢體驗,其實真係好嘥
語言門檻就冇辦法,努力學啦

不過依家可以靠ai翻譯,希望有生之年可以見到一隻真正全球性又冇語言隔膜既mmorpg
可以盡情屌外國人老母
語言門檻極高 條講書佬啲英文直頭古文黎
只係hard sell緊自己玩開果隻
話玩過唔岩玩又要屈你英文差
有呀
不過都係單機玩多
試煉呢啲入咗公會應該好快有得打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞