體能之巔百人大挑戰 S2 Netflix (3)

746 回覆
5 Like 1 Dislike
咁點解得mma 會聽唔清楚?
根本成個show 佢都on99
decision 9 流

同埋一次個搬要俾多d 力
一round 過唔夠力推既risk
1. 半路推唔郁,完成唔到比賽
2. 起唔到步,要搬番d 袋落黎
我睇法係佢就係想加大一round 過既優勢
無影響公平性架,rules 就响度
只係取捨問題
就係想睇d 人點react
我認為呢個係綜藝show , 唔係體育比賽
要公平全部重量可以用bodyweight ratio
係,齋睇樣唔係超靚仔哥種
但個樣起碼都叫中上,笑容幾陽光
加上比賽哥陣哥種驚人耐力同體力就覺得更charm
唔開聲其實幾正
見最後果幕佢紮住左膝頭
加埋條路咁窄
cam set 唔到好靚
好多鏡頭都係閉路電視咁
我都記得係68.6 已經好勁
之前黃士倫响香港做手握力挑戰
一般gym bro 都係3x~4x kg
睇果集發現其實澈b 落左件衫
身形睇落都唔係咁屑
係其他人太大隻
十個人係度走黎走去
個場又暗,睇唔清D紅藍色
用左好多時間去認人同分隊
加上路窄,好難擺個cam man入去影
結果只可以靠迷宮入面set cam,效果一定係閉路電視feel
你見製作隊最後用左好多時間同心機去整圖講返成個形勢
我覺得佢地拍完都知奶野
玩得呢個節目組隊
如果專項係健力/arm wrestling 可以直接skip
olympic lift 都窄窄地
啱呀
佢哋如果真係back squat 200kg 做組
以佢地weight class 去玩健力比賽有獎攞添

人地 陸小君 世界紀錄保持者 奧運金牌都係back squat 250kg 3 下

https://youtu.be/q4GP-Kithpo?si=gisByvKvatpb0Sj_

真係CrossFit 底 先係體能之神
Gym bro 好多時 前臂唔夠力會用straps 助力帶
所以前臂無得同 攀山 ARM wrestler 去比
似終人地專練前臂
有時會睇美國crossfit game
d 參賽者無論男女都jacked 到仆街

不過crossfit係俾天選之人玩
易傷到仆街
又要做weight train 又要跑步
做snatch 果d mobility 少d 都唔掂
仲記得強吻舉石個陣汗如雨下
Thanos復活完表現都唔係好突出,始終咁大舊肌肉=負擔多左,耐力好難同其他人比
睇你客觀係講香港定外國
身邊鬼妹會覺得
呢種tan 膚色 呢種身型 同樣
會比小白臉靚仔

似終佢masculine 好多

同埋beautiful standard 真係無所謂客觀 只有preference
你問車銀優都唔係個個韓妹都鍾意
Henry cavill 都會有鬼妹唔覺靚仔
睇完呢條片 真係係剩係睇都攰到瞓低
如果呢班人黎玩 其他參賽者可以直接摺埋

https://youtu.be/sgAARgKe_SQ?si=M2Q220xvg843qBwr
冇諗到咁複雜
總之就係唔靚仔但正
車銀優靚仔但唔正唔吸引
就係咁
金東炫好好笑
反而本行做幕前既演員好似一句野都無講過
原來matt 有88kg
cls
當大家咁大力,消防佬輕10kg ,變相要用多好多力下壓,最後又要用力向下,又要用力推,阿莫帝只需要推,下壓就用體重優勢都玩死消防佬啦
真心好勁
雖然有人失誤
但佢腳短都跑得咁快
仲要夠力玩咁多round
睇晒咁多集最驚喜都係大J推車同小拳石復活
另外justin team都估唔到行到咁遠
thanos就得個樣無突岀表現
amoti係臨尾先發揮到, 頭半段都要靠人carry
消防佬就真係由頭帶到尾respect
其實個10kg對上身影響有幾多無人知 呢個係比賽 自然有人有優勢有劣勢

而家又唔係呀莫帝成個人坐落碌柱到用10kg優勢 硬飛起碌柱 講真 兩個人抱柱個姿勢都唔一樣

好似雙杆踢袋咁 有人發現用連環腳踢袋 快過一下一下踢 咁有人kg少 輕身玩雙杆有優勢 啲重10kg既選手 又屌9啲輕10kg既人?
點解冇人提方力申,何詩蓓?
玩石礦既話,何應該單人撞到20包
而且香港都有好多女消防員
機場差佬指揮官都係女人
呢啲都可以入場玩
所以其實無話輸得抵唔抵,一路走黎,咁多round,每round都實有人有優勢有劣勢,阿莫帝會贏都係因為佢平均能力都above average。如果話身高輸洩,咁個節目所謂揾”最強體格”,即係矮果少少已經唔合season 2嘅”最強”,更加無得講,輸就係輸
其實我覺得final分三round贏最後top one 已經好公平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞