體能之巔百人大挑戰 S2 Netflix (3)

746 回覆
5 Like 1 Dislike
https://youtu.be/NpW9xBYxXjQ?si=uwMtIBjFJKldJx0H
上屆決賽爭議事件今屆應該冇喇掛
唔分男女真係好撚難睇
除咗健美女其他女係負表現
上屆起碼有張恩實呢啲女版iron man都叫有得競爭下,今屆直情差到呢
唔洗睇都知推礦車同拉鐵輪啲女一定無得玩
就算比佢地負碌入到最終啲
得拉雕像按體重比例有得玩
深蹲係完全唔會有可能抬得起
內戰就係要foul曬班女走,係分組入面挑選4個最fit既出黎,所以如果再打分組真係會好似你講,有人可能負碌入左final
鬥力量既話,女鬥男真係無乜吸引
淨係睇啲男既屈佢地機

決賽遊戲消防佬好似輸技巧
對手壓低支杆撬起左消防佬
想睇純力量對決多d
女入黎都係為刷下知名度姐

真係要公平 分男女版
到時咪好似女足 WNBA 咁無人睇

Netflix 都有一套外國全女班野外challenge 比賽
完全無人討論
第一回合兩隻牛鬥左廿分鐘力啦
要贏都要諗策略嘅
下季想睇高中肥仔
純力量都係消防佬收皮

體重差10kg 阿莫帝crossfit 之前都有玩健美
Bench press 都推到110kg
你消防佬除非專攻力量訓練如果唔係一樣結果

支bar 可以調高低
本身已經係比妳玩技巧 以弱勝強
手球妹 欣宜 tb賺曬啦
幾多人討論佢哋
咁阿莫帝第1round都係輸技巧
消防佬捉佢timing
純力量未必輸
主要係阿莫帝冇再犯第一回合嘅錯誤
佢第一回合有一隻腳成日凌空
第二三回合識玩枝bar高低
證明佢真係唔係得力 仲識用腦
我唔覺得制作組係特登set到支桿可以調高低
可以調高低 本身就係 如果兩個人如果有身高差
一個特別矮 一個特別高
都可以調節到自己既施力位 即係膊頭高度
如果set死水平有身高差既人就會好難玩 就唔到力
啱 係唔洗玩
個矮仔要用額頭推
真 矮仔隊長對安德烈真可以唔洗玩
壓高低差根本係遊戲漏洞多過技巧
你玩負重深蹲舉鐵可以舉起比自己重既野
但係你再大力都冇可能搖搖板咁壓低一邊去升高對面重過自己既野
所以我覺得隻game係set得唔好
小拳石下盤咁穩 如果枝野set死水平真係穩贏
阿莫帝場場都識留力,到最後先爆seed反cup
d體力勁到癲
同意
下壓只係鬥體重
支bar升高左就發唔到力推
之前netflix出韓國有套全女唔同職業鬥都好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞