[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Ex-Aid 44 , 宇宙26

589 回覆
6 Like 1 Dislike

AV Poppy

唔俾seed係咩意思
唔係個個都識個啲動漫專用詞 唔係針對 不過如果給幾個人都黑人問號既時候解釋下都得既

Agger

唔好意思深潛咗
可能我毒得太多年啦, 下次留意返
真係好想阿標生性
好想見到班反廚比人大巴大巴咁打面
雖然反廚會誕生都只係因為比人出賣得太多次⋯
反廚同信者根本係敵我同源

可能我講得唔夠specific, 不過真係好難明咩?

唔好意思 除左build之外全部都唔明

咩係反廚同信者

睇個段野好似上緊大陸網

廚都知係咩
畢竟有迪加廚呢個朵出現
但信者
信者得救就聽過

AV Poppy

唔俾seed係咩意思

NAFI-001
日前,假面騎士Ex-Aid的製作人大森敬仁與腳本高橋悠也接受專訪,談及Ex-Aid誕生的秘辛等話題。在專訪的最後,提及到兩人今後的動向;因為大森敬仁還身兼假面騎士BUILD的製作人,所以他還得為BUILDS努力。至於,高橋悠也的回答則就比較耐人尋味了,他表示:Ex-aid的故事,還有....啊,是秘密 (笑)。

雖然,高橋悠也沒有明說,但是否意味著TV版結束後,還有Vシネマ呢?這就不得而知了,只能等待後續官方釋出的消息了。

有冇專訪內容睇

http://news.denfaminicogamer.jp/kikakuthetower/170825

咩係反廚同信者

睇個段野好似上緊大陸網

廚都知係咩
畢竟有迪加廚呢個朵出現
但信者
信者得救就聽過

唔好意思
架文黎

咩係反廚同信者

睇個段野好似上緊大陸網

廚都知係咩
畢竟有迪加廚呢個朵出現
但信者
信者得救就聽過

唔好意思
架文黎

巴打又係你呀?係隔離個geed post都見到你

咩係反廚同信者

睇個段野好似上緊大陸網

廚都知係咩
畢竟有迪加廚呢個朵出現
但信者
信者得救就聽過

唔好意思
架文黎

Hi巴打
唔超人可以熟chat more(講笑)

老老實實我明白冇人想知我係邊個, 喺邊, 做緊乜野, 不過真係想求大家原諒, 其實我喺日本住緊, 日日自己一個上台仔網(PTT、K島)同埋2chan、twitter睇料, 毒得太耐
有時各國d terms可能會好似上面好自然咁唔小心撈埋一齊用⋯
下次留言我一定三思然後含

咩係反廚同信者

睇個段野好似上緊大陸網

廚都知係咩
畢竟有迪加廚呢個朵出現
但信者
信者得救就聽過

唔好意思
架文黎

Hi巴打
唔熟超人可以chat more(講笑)

老老實實我明白冇人想知我係邊個, 喺邊, 做緊乜野, 不過真係想求大家原諒, 其實我喺日本住緊, 日日自己一個上台仔網(PTT、K島)同埋2chan、twitter睇料, 毒得太耐
有時各國d terms可能會好似上面好自然咁唔小心撈埋一齊用⋯

咁你可以翻譯你段文字未
睇wiki,tbb 9月重播decade
睇wiki,tbb 9月重播decade

咁奇,對上個次好似得龍騎有重播咋喎,應該係用DCD塞半年時間再播EXAID啦

咁你可以翻譯你段文字未

好啦. 長文慎閱

咁首先講一講反廚係咩意思先啦, 「廚」喺日本係指「中毒者」。「反廚」可能係華人圈獨有嘅terms, 指「反對中毒者」、一D冇用過個腦思考就反對嘅人、用英文解釋即係haters, anti, etc.

然後信者真係指信者, 即係支持者, 不過d haters多數會用黎暗串人。

我頭先大概係想講, 希望Build唔爛, 咁正常人就可以對某D未開播就唱衰、冇證冇據就屌新劇本家嘅haters反擊(其實會咁諗純粹係因為我自己睇唔過眼嗰D未審先判嘅人啦, 如果套野真係難睇咁冇野好講)

然後haters多數都係因為過去有對拉打失望過嘅經驗, 先至會搞成咁, 即係話所有抹黑、劣評都係東映同Bandai自己招致返黎。所以點解我會話敵我同源, 難聽D好現實咁講, 對製作方黎講, 今時今日搞成咁就正正係比自己養過嘅狗咬。Haters都有未係haters嘅日子, 唔多唔少都應該有支持過拉打嘅收入, 但當d haters開始罷睇, 製作方賺唔到錢都算, 仲要比人上網寫衰, 正正就好似Shocker比拉打走甩打返自己轉頭一樣⋯⋯
頭post社長唱歌有冇片?

咁你可以翻譯你段文字未

好啦. 長文慎閱

咁首先講一講反廚係咩意思先啦, 「廚」喺日本係指「中毒者」。「反廚」可能係華人圈獨有嘅terms, 指「反對中毒者」、一D冇用過個腦思考就反對嘅人、用英文解釋即係haters, anti, etc.

然後信者真係指信者, 即係支持者, 不過d haters多數會用黎暗串人。

我頭先大概係想講, 希望Build唔爛, 咁正常人就可以對某D未開播就唱衰、冇證冇據就屌新劇本家嘅haters反擊(其實會咁諗純粹係因為我自己睇唔過眼嗰D未審先判嘅人啦, 如果套野真係難睇咁冇野好講)

然後haters多數都係因為過去有對拉打失望過嘅經驗, 先至會搞成咁, 即係話所有抹黑、劣評都係東映同Bandai自己招致返黎。所以點解我會話敵我同源, 難聽D好現實咁講, 對製作方黎講, 今時今日搞成咁就正正係比自己養過嘅狗咬。Haters都有未係haters嘅日子, 唔多唔少都應該有支持過拉打嘅收入, 但當d haters開始罷睇, 製作方賺唔到錢都算, 仲要比人上網寫衰, 正正就好似Shocker比拉打走甩打返自己轉頭一樣⋯⋯

長知識了
痴撚線

https://www.youtube.com/watch?v=DfrIFpZ9jdQ
應該係呢條,搵唔到長d嘅version
社長真人好

https://www.youtube.com/watch?v=DfrIFpZ9jdQ

b站有完整版

b站有完整版

有冇link

AV Poppy

唔俾seed係咩意思

NAFI-001

嚇死我
估唔到咁快聽日就完 成套野最深刻我覺得係MY DESTINY 依首BGM 每次都聽都覺得好想喊
聽日就完
好想出外傳後續
飛彩同錄音姬有無希望可以再見
大我同N會唔會結婚
貴利矢有可以再多d背景補完

如果大我同貴利佬都有100lv就正
Prefect Knock Out
聽日我自錄生肉既話有冇人會睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞