[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Ex-Aid 44 , 宇宙26

589 回覆
6 Like 1 Dislike
kiva 個end 先好笑

tvb式結婚+全家一齊出動end

又bin kiva個end
不過kiva老豆線都OK啦

先係真主角

同tvb既跳起yeah結局有得比,只係變左全拉打飛踢去未來
聽講井上原劇本唔係咁,係比高層改左

先係真主角

同tvb既跳起yeah結局有得比,只係變左全拉打飛踢去未來
聽講井上原劇本唔係咁,係比高層改左

Kiva 真

Ex-aid唯一敗筆係呢d率仔樣
都唔知乜撚野黎

都唔知乜撚野黎

本身係Mighty Action X嘅卒仔
Mighty Action X嘅敵人都係食物
不過唔知點解其他game嘅卒都用咗呢啲卒
你可以當GENM. CORP懶

都唔知乜撚野黎

本身係Mighty Action X嘅卒仔
Mighty Action X嘅敵人都係食物
不過唔知點解其他game嘅卒都用咗呢啲卒
你可以當GENM. CORP懶

張圖改得唔錯
明知會翻生都睇到眼濕濕,雖然都唔係好明點解poppy知可以咁做同埋咁樣做個原理係點

Build亂入冇聽人講咁差,話打死人既要怪應該怪社長防咁低至岩

其實我反而覺得幾得意,起碼Build有原因先會亂入,同社長互動又有笑點。見到其他論壇有人話Build唔幫手打怪,但問題係打火雞頭=殺人,打正宗又會比人話佢用基本form都夠final boss打

出場幾好笑wo,不過我都係鐘意drive咁,ghost出黎講兩句就算

今集開頭老社長都叫左D舊BUGSTER出黎啦,分一隻比BUILD打都得啦

咁咪變左movie大戰囉
東映:唔得
明知會翻生都睇到眼濕濕,雖然都唔係好明點解poppy知可以咁做同埋咁樣做個原理係點

Build亂入冇聽人講咁差,話打死人既要怪應該怪社長防咁低至岩

其實我反而覺得幾得意,起碼Build有原因先會亂入,同社長互動又有笑點。見到其他論壇有人話Build唔幫手打怪,但問題係打火雞頭=殺人,打正宗又會比人話佢用基本form都夠final boss打

出場幾好笑wo,不過我都係鐘意drive咁,ghost出黎講兩句就算

今集開頭老社長都叫左D舊BUGSTER出黎啦,分一隻比BUILD打都得啦

咁咪變左movie大戰囉
東映:唔得

所以依家咁亂入都ok吖
《假面騎士Build》官方前導介紹
http://www.toei.co.jp/tv/build/story/1210272_2766.html

假面騎士的中心『假面騎士Build』
「像〇〇的假面騎士,已經不再是假面騎士了」
對於最近的假面騎士,經常聽到這樣的說話。然而,即使他們看起來不像假面騎士,他們都有著"邪惡就是起源"的共通點。『假面騎士Build』,是直接描繪出假面騎士的一個系列。另外,平成假面騎士第19作的『Build』,系統和設定等也可以說是能品味到假面騎士正中心最美味的地方。

Point 1 主人公發明了系統
在假面騎士必定登場的腰帶和電單車。作為主人公的假面騎士Build=桐生戰兔,應用了科學並製造了各種發明品。例如在劇中含有各種成份的Full Bottle。而生成這些瓶子的機械、武器和電單車都是戰兔自己的發明品,而且腰帶裡內藏判別「Best Match」的機能亦是戰兔所開發。作為騎士沒有比他更值得依賴的主人公了。

Point 2 人體實驗與主人公的記憶喪失之謎
說到原作的假面騎士,就是主人公被邪惡組織施以人體實驗後,正義之心覺醒了,並反過來面對邪惡組織。其實在『Build』中登場的怪人.Smash,亦是因為人體實驗而誕生的存在。被實驗後的人們都變得記憶模糊,究竟與主人公戰兔的記憶喪失有甚麼關聯?你將會看到"假面騎士的存在自身不就是怪人嗎"這個假面騎士系列主題的原點。

Point 3 男人與男人之間的熱血故事
掌握著解開戰兔的記憶喪失之謎,就是因無辜入獄而逃脫的龍我。為了調查戰兔的記憶,及為了洗清冤罪的龍我,兩個男人互相碰撞,並時而合作向謎底逼近。包圍住人們的是不知由誰掌控的陰謀,越追查越不明白的真相。像假面騎士1號和2號的羈絆一樣,平成騎士多數描寫的男人之間的故事,將會通過戰兔和龍我之間的熱血描繪出來

Point 4 新機軸"有邊境的世界"
說到只存在『Build』中的構造的話,就是被牆壁分割開的世界。由謎之箱潘朵拉箱子所造出被稱為Sky Wall的牆壁,在日本創造了邊界的概念。因為邊境而被分割為東都、西都、北都,各自都有政府存在,以及不同的想法。國境和居民的想法是怎樣聯繫,並且在那裡又會產生什麼?這個時侯,假面騎士的存在是―――?系列的最大主題可能就是與這個牆壁相連。

在這個時侯,現正播放中的『假面騎士EX-AID』第44話中Build一瞬間登場了。與假面騎士Genm的相遇以及Build的行動究竟代表著甚麼?若你看過上映中的『劇場版 假面騎士EX-AID True.Ending』,對於今次的登場可能會感到「哦?」。而且Build與EX-AID亦決定了在12月9日公開的『假面騎士 平成Generations FINAL』共演,觀看過今次TV與Genm的共演,電影中與EX-AID的共演,相信對12月的電影準備就沒有損失了。

敬請期待!

東映真係捉緊一盤好多既棋,東映自已都講左夏季劇場連到去冬系個劇場,樓上既巴打估得無錯
掌握著解開戰兔的記憶喪失之謎,就是因無辜入獄而逃脫的龍我。為了調查戰兔的記憶,及為了洗清冤罪的龍我,兩個男人互相碰撞,並時而合作向謎底逼近。包圍住人們的是不知由誰掌控的陰謀,越追查越不明白的真相。像假面騎士1號和2號的羈絆一樣,平成騎士多數描寫的男人之間的故事,將會通過戰兔和龍我之間的熱血描繪出來

build既男主係物理學家
但佢成日講既成份, bottle裡面d液體
其實唔係化學野黎既
其實唔係化學野黎既咩

依套神作既配音版應該好快有得係tbb到重溫啦

何出此言?
香港會播?

有傳9-10月會有ex-aid既DX行貨,係咪閹割版就唔知

我要與你硬碰 以爆裂嘅高速旋動
其實唔係化學野黎既咩

physics都會做呢啲野

我都鍾意老豆條線

何出此言?
香港會播?

希望唔係閹割亞洲版啦

何出此言?
香港會播?

希望唔係閹割亞洲版啦

其實我覺得當初諗閹割版個條真係要捉去打把
閹割版要重新搞過哂d玩法既設計 一班期待港版既人又唔開心 用返原版就大家開心啦
https://www.youtube.com/watch?v=hrmaGgYiwE0
綠色長髮係poppy配,完全聽唔出係佢把聲黎

其實佢去做配音都幾好 依家配音分分鐘好撈過演藝

好似市道真央咁

配好多套

Poppy去做全職聲優屈機
https://www.youtube.com/watch?v=hrmaGgYiwE0
綠色長髮係poppy配,完全聽唔出係佢把聲黎

其實佢去做配音都幾好 依家配音分分鐘好撈過演藝

好似市道真央

配好多套

Poppy去做全職聲優屈機

佢好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞