[抑鬱/焦慮/躁鬱/思覺失調/其他]情緒病圍爐區(18)

735 回覆
13 Like 1 Dislike
咁就仆街了
到時返工比人質
入去有D高人同病相憐既人開解下 封閉環境隔離下
自殺入去未去到最黑暗個層
死唔去仲要坐監真係痴撚線
仲有幾層? 我淨係知有間類似黑房既野
以前一直好介意人點睇
人地講一句 我會一直諗住幾日

但自從化療後 心境變成好多野覺得好少事
開始領悟到
唔關你本人有冇事 而係跟本閪人太多

啱咪傾 唔啱咪算9數

以前既我都一定想像唔到依家豁達咗咁多
(咁當然 有時仍然想放負
但唔再著緊陌生人既想法 已經輕鬆唔少)
好多間都唔同
最猛一定係發癲 又冇人探個D 藥都冇效個隻
但係依D病位多數唔夠 有時會排係一般個D到
九龍 葵涌多黑底 頂得住都唔好入啦 出左院都好多手尾跟
自殺個D係外面好多人都未體驗過個種無力感同絕望 就叫你點點點唔好諗死 都唔岩channl咩 心理學家 精神科醫生都幫唔到你咪試下入去
[member]私家好多診金都好千幾兩千起 我試過有一間淨係去診斷同寫啲野比公立醫生 好似$1000, 不過都5、6年前[/
member]
錢唔係問題 寫到多多都肯. 雖然我諗野悲觀 但我都想有好既結局..

見絲打講到醫生好有心
食咗藥啲妄想癥狀一啲都無減退
李明冲醫生 佢同另一個黃醫生合夥開診所
你都可以上網睇吓先
李醫生之前都喺我depress嘅時候 都幫我寫封信
希望工作上有短暫調適 從而幫我復元
當然佢都試過寫定封信俾我 有需要入A&E
仲要一式兩份 一份俾我治療師保存
當然我死撐唔想入院 所以冇用到
利申:自己有俾錢睇醫生 非打手
佢啲booking有時都好full
之前試過想臨時加即日覆診都未必加到
嗰次要隔一兩日先可以覆診
佢都做過公立嘅副顧問醫生 都算貼地嘅
巴打最後去睇嘅話唔好爆我出嚟
唔想俾佢知我介紹醫生
無錯!
怕羞嘅WhatsApp問又得 大膽啲嘅打電話問又得
好難講俾你知新症要等幾耐
我未試過叫佢寫報告 通常佢都寫封信為主
你都可以問吓診所姑娘 5000就唔洗咁多嘅
我食緊三隻藥,
一隻要食2粒,一隻要食粒半,一隻食半粒,
連診金都係大約$3000左右 唔記得開兩星期定三星期

佢唔知架不過依啲嘢好容易就知邊個
始終佢記client講嘢都好記性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞