[準備解體] LA Clippers 討論區 (2)

774 回覆
3 Like 1 Dislike
Doc條廢物直頭曬9左雙星2年啦
盧總叫完暫停個play打得好靚
主場都少對面咁多ft
100%
0戰術
剩係識單打
無kawhi 第四節入返幾球mid range
唔係應該 kill 左 game
牛仔雙星d雞吹足曬
如果啞出場女人唔洗打得咁掙扎 對面最勁嗰個一定係守啞
Lead 12分,應該ok..?
無Kawhi 都贏到
對面罰球多到
下場仲係無啞輸9成, 我唔信豬巴同肥登keep到呢場既水準
上年睇佢76人,可以一場30-40下一場整個10-15
罰球差咁多 邊個打都死
強行制造懸念
上次對小牛 都係第4節臨尾靠可愛強爆幾球
直接end game
但無左啞 就無人做到強行carry 呢幾分鐘
今場贏到太好啦
如果下場登哥冇手感 變返荷官登(齋係3分線派牌
仲要罰球數差咁多
都係咁先
30分,下半場倒左20分,打多5分鐘應該輸埋點搞,好彩lue 今場d timeout全部完美否則輸更
今場領先咁多球證先吹到咁啫但啞幾時出到 啞出唔到我地打clutch time 都係唔掂 我地要靠佢啲mid range收割比賽登龜女人就期望佢地流輪爆一兩場算啦 要登場場爆都係唔現實
下場要keep住今場戰術
3星輪流點名luka 就算唔入都要佢防守用體力先
唔好得對面點名我地
對面jason kidd 今場on99 一開始唔搵d77 軍訓zubac
一早拉zubac出黎打
應該唔會上半場打到咁
但又咁講
今場上半 對面又派膠又狂炒
最後先贏少少
如果對面手感回䁔
真係難搞
下場powell要step up到
今場powell同plumlee 都打得差
老實講今場d77換到豬巴都唔係食硬 單防嘅話豬巴算係守得好好雖然第三節都係守沉退比榮射咗好多球中距 但都算可以接受到

同埋Lue有做好保護豬巴嘅工作 Mann繞pick又做得夠落力 而登嘅防守亦唔係好似季尾黑洞咁 變相對面想點名都冇我地換d77咁易下場再睇下Lue同Kidd點再調整 下場應該冇咁易拉d77出嚟打掛

Powell反而唔太擔心 佢有playoffs經驗好快調整到 Plumlee就麻煩啲 豬巴抖嗰陣焗住出Plumlee or Theis 唯有希望佢地打好啲
其實第4節lue好明顯係想每個進攻都想拖足24秒先射,務求穩穩陣陣咁贏,所以未必球球出手都係good look
都睇得出
但今場對面手緊
驚下場佢地入局之後 就無今場咁輕鬆
Plumlee就好似早兩年Zubac
一邊比當值軍訓
但又要以為自己係低配版Joker
明明只係破產版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞