[準備解體] LA Clippers 討論區 (2)

774 回覆
3 Like 1 Dislike
------------------------------------------------
歡迎艇迷們一齊圍爐取暖
------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------
預計2024完成嘅真正快艇主場

--------------------------------------------------------------------------------------------
今年一輪 下年解體
準備跌到play in
Lue蛇可否不試陣
好想去現場睇1次kawhi
一開始我覺得係試陣嘅 依排開始想贏都贏唔到咁冇哂贏波嘅感覺full team入po都一輪遊啦

唔係想Lue操爆主力 但起碼玩返連勝陣容10場8場先入po啦
成日話咩小球時代
不過依家真係無個似樣既C真係搞唔掂
西岸有Joker Gobert 細沙 AD Sengun
仲要氹個老將 搞到個form閪哂
可惜Kawhi今年咁健康
由明星賽後輸波開始睇返數據
2月開始hadren pg開始跌watt
但3月返黎pg命中又升返
去到3月hadren 既命中跌得仲勁 (poole仲好過佢
同埋kawhi既3分得返0.31% btw fg仲係5成
其他角色球員數據都差唔多
所以輸波戰犯係harden + kawhi既3分命中率 +防守?
簡單就係有PJ份嘅比賽 10場輸9場
7連客 連勝個期雪PJ, 成隊波行雲流水
又唔可以怪哂Pj啦 由豬巴傷咗出泵開始就不斷改陣

一時就DNP Theis 之後又到四星輪流傷出/輪休 結果輪換陣容改完又改咁

啞去到po應該會冇問題㗎啦 係驚女人同肥登嘅啫

有雙星防守咁好既鋒線兜底
隊波都可以防守排尾咁濟
大家知咩事啦
其實而家都唔係10年前勇嗰套小球
你見而家係要隻內線有傳控3分 但都唔係green嗰種細細粒
主要係harden
佢3分打唔開
佢就會少左進攻欲
仲要佢拖慢打陣地 仲要16秒岩岩好過半場
8秒先開始進攻
基本上對面就double team kawhi
PG睇手感
Powell呢期唔差但無左連勝嗰陣3分咁驚艷
咖啡不過不失
無左wb 睇bone嘔血好多
Wb傷出呢期 出bone得1場好波
仲要theis d時間分左d比pj
Pj腳步慢 長期企底線
Theis仲叫可以打pnr 又有3分
希望wb0出翻
帶動下隊波
Harden呢排d防守懶到仆街
之前連勝
真係個個都會撲出去
同埋switch 得好好
癈撚到
今日既可愛
今日隊波feel到想贏喎 尤其係肥登唔係剩係鳩傳 但女人同啞係咁炒
點都好 唔好再出pj tucker
lue sir 今場又玩陣 冇啦啦出plumlee 繼續雪theis
然後正常 hadren+ pg 一齊第一節3/4分鐘落場
再第2節一齊上 今場又玩到第2節9分鐘先出返pg
唉dllm 去到季尾都未有固定正常輪換
2個後備中鋒 都冇固定出場時間
喂今場出下你 下場又突然又雪你 點會有狀態
on99 lue
想諗Butam

kawhi 功防一體
險勝
反cup
算係咁
最近幾場 全部3節比人炒
雖然打冇MB嘅76都贏得咁驚險唔值得開心但今日隊波嘅鬥心真係好咗 啞就算冇手感 關鍵時刻都係企咗出嚟
希望嚟緊打Magic同Hornets醒醒定定
今日咁撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞