One Piece 海賊王第1111話情報+討論

686 回覆
27 Like 6 Dislike
可能係戰桃丸嗰下足空獨行打到黃猿內傷,一百年內必死
你想認真討論既話
最高權力一定要有兵權
武俠世界/打鬥動漫既自身武功就相當於兵權
所以最撚勁個個一定要最撚打得, 唔係會比人奪權

而歷任中共領導人都係有兵權既先有實權
唔係就好似趙紫陽咁
其實由有得穿越時空呢個果實開始咁樣估係最正路
不過問題係尾田有冇咁容易俾你估到
喬巴應該好揪過烏同娜
不過娜美有四皇魂器, 又好難講
好似龍珠咁
都唔會一黎就超3/自在極意啦
烏爺有見聞色喎
frankie喬巴娜尾骨佬都未有霸氣
路奇就一定係柒㗎啦
之前抌低對佢有恩嘅卡古唔理直頭係仆街,但今話幫卡古同火星求情,都叫仲有返少少人性
完左佢 畫啲人氣角色前傳好過啦
而家究竟係想寫到黃猿點
前一集寫完打唔落手
下一集就補刀
然後又話「我想休息下」
時黑時白 勁撚矛盾
好心就寫多少少內心戲
見聞色劇情需要時有劇情唔需要時冇,唔算硬實力
頂上完咗Koby覺醒見聞色,講到聽到好多無名士兵無名海賊吶喊,結果蜂巢島咪又係靠拳頭大打爆島島手臂,仲要被女海賊呃害死卡普
Ok收到你 黎緊3個月都係黃猿既回憶
其他作品普遍「洗白弱三分」,我覺得黃猿洗白應該會強十倍
老細喺後面督戰先係咁意交下行貨,補刀捅老貝嗰下都係捅返同一個位
食咗白卡兩招就話冇曬體力打唔到,頂上赤犬同白鬍近身互搏食咗咁多招大都未話冇力。正路三大將都識局部元素化,赤犬避到花劍同Marco,青雉避到白鬍大刀捅,連低一班嘅卡二都避到四檔。黃猿除咗光分身撚路飛低智商之外下下都硬食
條撚樣根本冇搏命心態,見路飛唔認真打,就無謂逼路飛認真,同白卡mode過兩招就打卡收工
如果係其中一個大將做同伴都幾型
戰桃丸
世界上最冇劇情影響力嘅男人
係, 呢d 仲好睇過路飛鳩鳩下, 如果出埋d 大將嘅故事都吸引
好撚正
海賊官方正式公告 ONE PIECE 自下週週刊少年JUMP 2024年 17號後

將休刊3週 並在週刊少年JUMP 2024年 21號復刊

尾田老師也在給大家的信中提到鳥山明老師的事 希望夥伴們不用因為這件事過度為他擔心

他的身體目前是健康沒有生病 這次的休息就當維修狀態 他也需要取材這樣

總之接下來幾週的ONE PIECE 連載大致是這樣

週刊少年JUMP 2024年 17號 1111話 2024年3月25日發售

週刊少年JUMP 2024年 18號 休刊 2024年4月1日發售

週刊少年JUMP 2024年 19號 休刊 2024年4月8日發售

週刊少年JUMP 2024年 20號 休刊 2024年4月15日發售

週刊少年JUMP 2024年 21號 1112話 2024年4月22日發售

目前不確定黃金週合併號究竟是不是21+22號 或是 22+23號

如果遇到合併號就是1112話或1113話中間會再休一週這樣

@Eiichiro_Staff
上集亂J契仔秒殺個d又被打臉到啪啪聲
甚平出手 永無甩手

反唔反水都後話,但佢應該就快精神分裂
左上補刀完老貝 可能喊緊
又改one piece 係咩,又邊個估到個答案啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞