One Piece 海賊王第1111話情報+討論

686 回覆
27 Like 6 Dislike
證明路飛真係有覺醒連我地讀者隻眼都膠化
德島中間係咪講搶燒燒果實嗰part?我反而覺得嗰part係成篇德島最精彩,一下出左幾十個新角色,但係一啲都唔hea,每個角色都好個性鮮明,係會令我記得同鍾意,最後成立草帽大船團都令我好期待佢地日後既表現
講個性塑造呢班大船團起碼屌打9俠先
蛋糕島篇我真係咁做
個兩三年完全無睇one piece
到入左和之國先一次過睇番
呢一格係咩意思呢?

唔好講笑,可能MR3招定身,真係可以封殺不死身五老星
英文譯本係

A most unpalatable complication
最令人反胃的狀況/援兵
鬥技場果度無問題 居魯士都無問題 薩波仲好好睇添
但果d乜鳩baby5 奶嘴佬再加埋山治條線 垃撚圾到無倫 鳥籠我都廢撚事拎出黎講

另外佢好鍾意係一啲新嘅角色,無啦啦突然之間比一段回憶佢 夾硬塑造到好似好有故事咁

但其實個角色根本就未build up出黎讀者亦都唔會有代入感,咁其實係累贅同埋戇鳩

有個篇幅講奶嘴佬點解要含奶嘴懶鳩感人講真真係關人撚事咩完全對劇情零推進同埋好低級既煽情

另一個低級煽情代表作就係蛋糕島路飛唔食飯 我屌你老味…. 成篇蛋糕佬我想直接當無睇過
情節on9 角色醜樣 不合理劇情
當年火影中後期日能日嘴循
打boss嘴循 五影會談同其他村又係嘴循 屌你老味同自己木葉友又係嘴循無限loop

嗰時已經覺得好難頂,估唔到中後期one piece 可以仲垃撚圾過火滾撚樣

雖然最後其實嗚門係乜撚都冇解決到純粹真係鳩噏,最後都係靠力量輾壓所有嘢 仲要血統論屈撚晒機又轉生

但係起碼最後大戰都叫做好睇,個尾都埋得唔太差 造就好多經典決戰 好多尾都叫勉強收到 知道讀者想要咩
帶土 vs 卡卡西
八門凱 vs 班
須佐九尾高達 但都叫合理

我屌你老味而家op癲撚到好似on9美漫咁收唔到科就越吹越大主角能力變到唔合理地無敵咁
遲啲如果膠到路飛可以打破埋第四度牆或者直接將4海連紅土大陸卡通化搓埋一舊變成one piece

我逐頁漫畫拎出街燒 真係好撚失望….
而家尾田就好似明顯知讀者要乜 但為咗要出其不意放棄咗嗰個故事嘅合理性同埋完整度 屌
仲有冰火雙大將決鬥
仲以為指尼卡同巨人其實有仇

咁咁講應該調返轉,尼卡同巨人係空白100年係同一陣線
但我覺得奶嘴佬好型雖然段回憶係關我撚事+對劇情0推進,但係有感動到我,成個明哥團我最鍾意就係奶嘴佬
蛋糕島我認同,好垃圾,超新星個城堡佬係寫得幾型但其他野都好差,尤其係成個文斯莫克家族(包括山治),睇到我勁炆熷
犯賤囉
好多人都係咁,講一大堆廢話,睇得咁痛苦都唔知為乜
其實覺得唔好睇就咪撚睇囉,為乜要做啲自己唔鍾意做嘅嘢呢?
要睇結局咪等佢完咗之後睇最後一話咪搞掂囉
最撚憎嗰啲「我諗大部份人都係同我一樣睇咗好多年想知道結局焗住睇」

你代表到邊個呀大部分人
其實尾田就定咗,路飛以後都係變相怪傑咁同人打,都幾肯定路飛會繼續派膠,直到大結局,唔鍾意嘅人睇怕有排出嚟嘈
其實早幾話捉住黃猿土星果幕幾型棍
其實比the mask上左身
土星都已經吐咗幾粒毒彈出嚟,佢先去拎棵樹,刨完,再上色戴帽,再打返出去想表達啲毒彈速度慢定路飛速度快。係依啲咁緊湊嘅moment 畫依啲動作真係好唔流暢

幾撚正喎
出硬figure

雖然個個睇唔慣
但顯得尼卡戰力無上限非常好
想點就點 真主角 唔睇佢苦戰樣啦
我喜歡
都唔知d柒頭屌乜撚 5檔不知幾撚正
超人果實覺醒就係會影響埋周圍既野
對手變形只係尼卡隨心所慾既能力 唔係橡膠
我諗啲人主要反係因為覺得打boss都唔嚴肅認真啲 好似唔係睇緊王道熱血漫
算啦,個陣出4檔咪一樣好多人屌,依家又話咩好睇過5檔
其實當時連登嘅睇法唔係你所講咁樣
啲人話尾田做咩又岀一堆騎呢怪
ic
但個打擊感真係差
係尼卡先影響埋身物
凱多都話尼卡好特別
又有動物系特質 又有超人系特質
算係最自由既果實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞