One Piece 海賊王第1111話情報+討論

686 回覆
27 Like 6 Dislike
會唔會赤犬嚟到已經太遲
話晒五老星識瞬移已經搞掂
要十分鐘內斷咗個廣播
赤犬點趕得切黎

一開始就要黎
一開始邊估到博士玩咁大,以尾田往績出一個五老星已經係好難得,打到依家出哂五個,出唔出大將都無所謂啦

不過唔知幾時可以幫艾斯報仇,打柒赤狗
無乜人在意五老星有霸王色
可能因為之前出左好多角色有霸王色

但有樣野一早就覺得奇怪
就係除左戰國之外
其他有霸王色嘅清一色都係海賊
海軍無乜人有霸王色
咁又點同紅髮呢類有頂級霸王色嘅海賊抗衡

今話五老星一出場就放霸王色,正正彌補返呢個缺口
估計世界政府仲有其他人識出霸王色
呢個設定其實幾細心
海軍只係世界政府隻狗,所以唔配有霸王色亦十分合理
赤犬低職位姐,戰鬥力應該海軍最強
一開始以為得博士一個,唔知路飛同波尼都黎左
派土星加黃猿夠哂啦
講左好耐啦,初初5檔出的時候
唔計黃猿 土星一打四隻熾天使得唔得
我覺得今次海軍最大失誤係個新聞報導,以為好快搞掂,以及睇小路飛班人嘅實力。依家因為篇報導令巨人亂入,大將同cp0唔夠打都令5老星心急而落地參戰。我諗之後可能仲有啲勢力加入

戰國 卡普 赤狗 科比 都有霸王色
卡普疑似有,但未有官方證實,唔計佢住
克比進步神速,有一日突然覺醒霸王色係唔出奇,但一樣係未證實
赤犬有霸王色係有乜根據?

戰國有霸王色都只係設定上睇到
從未見過海軍係實戰上用過霸王色震懾對手
第一次見到海賊以外嘅人用依招就係今話嘅五老星
五老星有熾天使最高控制權
所以原本係土星+黃猿+4隻熾天使+cp0 vs 博士+px+機械海獸,根本綽綽有餘
點估到有路飛團+波妮
四種政治體系
由尼卡 joyboy 巨象 古代機械人 到科學力量熾天使 政府規模 五老星不死
仲有皇家騎士未出
而家出返阿金 然後吹佢係政府卧底 去東海做特別任務,或者阿金力克比政府科學部門學完vegapunk技術 捉左去注入綠色血液改造成 人造人阿金 人造人力克,都唔覺得誇張
唔用刀 唔用甲 唔用手 唔打女人
落咗咁多束縛但係又唔見得勁
仲有2個星期
笑死如果佢係HxH世界應該好撚勁
係咒術應該識世界踢
直頭打得贏宿儺
留係海上餐廳一腳踢死伊姆
路奇死未呀 勁煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞