One Piece 海賊王第1111話情報+討論

686 回覆
27 Like 6 Dislike
網上jojo 熊貓 鼠繪 長久以來都係卓洛
而家網上版先係大家接觸開既版本
正版反而唔係
純粹想睇世界大戰
有時仲好睇過本篇漫畫
想像唔到有甲山治防禦力可以幾癲
joyboy咪係上一個覺醒到尼卡既人
空白一百年既人

唔止戰鬥甲…
一直想睇返山治再用刀
明明蛋糕島篇咁多機會都唔畫
可惜係山治成日鬥氣
唔用刀又唔用甲

廚神刀法、人妖拳法、戰鬥甲
想睇下全力山治有幾癲
究竟刀神勁定係菜刀神勁
叫刀神啦 唔好煩

利伸:嘗試引戰解悶
Joyboy係人,寫道歉文比魚人公主嗰個,尼卡係太陽神,唔同民族崇拜嘅對象,應該係兩樣嘢
巨象 古代機械人因為尼卡醒覺而當joyboy回歸
所以合理猜測joyboy都曾經係尼卡
獨裁者懼怕既係無法則 幽默既尼卡,而唔係特定800年前尼卡joyboy
暫時推測係咁
但之後仲有好多篇幅 應該仲有好多內文爆
懷疑最尾博士叫左黃猿殺自己,等自己無咁痛苦之餘又可以trigger廣播
照而家推斷Joyboy應該係想係上任尼卡覺醒者,因為尼卡覺醒,所以機械人以為做joy boy黎左,不過唔知佢係咪第一任覺醒者,可能更耐之前尼卡已經存在記錄成神
以前會用港譯因為睇亞視動畫同埋港版單行本
而家個個都係上網追連載
雙翼對稱嫁 都話叫柒治另一個咪叫累贅囉
叫山治另一個咪卓洛囉
做仆街咪同你鬥仆街囉

唔知有有人Post過
好啦好啦 幫下你平時我唔做呢d

攻擊力---防禦力---速度
1累贅---1柒治 ------1 柒治
2肥平---2肥平 ------2 累贅
3柒治---3累贅 ------3 肥平

智力--- 危機反應--- 忠誠力---酒力
1柒治---1肥平 -------1累贅 ---1 累贅
2肥平---2柒治 --------2肥平 ---2 肥平
3累贅---3累贅 ---------7柒治 ---3 柒治
4柒治(對女時) (打船長)

水戰---空戰------陸戰
1肥平--1柒治--1 累贅
2柒治--2肥平--2 肥平
3累贅--2累贅--2 柒治

各有千秋,根本三個一鳩樣
所以綜合實力共同2
肥平=累贅=柒治

然後超越1既男人

all top 想點就點

尼卡
蛋糕島咁多嘢食尾田唔發揮吓山治
唔明山治得罪咁尾田啲咩
樓主置頂返#399
唔係又會俾人屌
有道理,實力同懸賞三個都差唔多
但可惜尾田唔認同
雙翼得兩個,無甚平
編輯都唔認同
今期封面得三巨頭,當甚平無到
我覺得尾田眼高手低
我相信佢有好多野想畫但真係篇幅唔夠
所以有時每話啲重點好散跳嚟跳去咁
比較明顯係索隆嘅身世同佢師父條線
最後唔知無篇幅寫定點
搞到要借SBS嚟交代
淨係睇漫畫就講到索隆係刀神轉世、霜月牛丸轉世靈童咁
甚平七武海上遊實力+同艾斯平手+單挑過大媽可以全身而退
甚平個cv太靚太型,搞到入團又太型既話本身雙翼就可能冇發揮
睇和之國king queen係邊個打,甚平又係打邊個大致上都睇到定位

基本上唔計路飛同雙翼,之後戰力最勁就一定係甚平
識霸氣,水戰屈機,又有少少智力同大局觀,
和之國篇識忍叫羅賓手比機會武士上先
防禦力又勁,玩千陽號架船又玩到超勁

基本上定位就係除左路飛同雙翼團內最穩到軍心
又可以保護到唔識武裝色,防禦力又低個d廢鳩烏索普、nami既人
大陸翻譯其實係兩溝
好似路飛,山治,烏索普,甚平都跟香港
根據貝加龐克所講 係先有人想成為果樣野得到果種能力 至有果種果實誕生
所以會係有關於尼卡嘅神話傳說 有人當佢神咁拜在先 然後睇落似個果實使用者對好多民族有恩於是亦被人當神當未來救世主咁傳
其實都講唔係好撚通, 五老星都盡出, 三大將都仲係出得一個

雖然路飛已經係可以打敗凱多既新四皇, 但都冇可能唔係打撚左赤犬先到五老星掛?
感覺赤犬都會一齊反世界政府
殺左艾斯,注定呢個角色一定同主角方對立
同埋赤犬大機會係留俾薩波啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞