加拿大車主討論區 (10)

977 回覆
1 Like 1 Dislike
Dealer service 個要求已經比正常密
俾你track到咁又點?警察都唔得閒理你
相反囉係你跟佢schedule做maintenance其實係冇咁好
由其d換油既野
終於見到油價14x 以為永遠見唔到
多謝省長
近機場 kipling嗰幾間大牌子長期14幾喎
啲油話用到萬六七里, dealer 話8000就換
dealer換既原廠油冇出面買既full syn咁靚
但就算出面自己換full syn 萬6都係太長
but your car your choice
請問偷車係咪通常係啲泊街過夜既車?
condo咪一樣俾人爆
House 泊garage 都比人爆啦
咁你會幾多換一次?
我lease緊車就跟廠schedule算啦又唔長keep理閪佢
自己車我會full sync 8000-12000換一次差唔多
咩牌子的油會好啲?
用緊Mobil 1 而家Walmart 仲要減緊價
mobi 1
睇清楚自己存車用咩油
Shell 個airmiles offer已經收咗皮,petro Can又唔多offer 要轉會esso了
邊度有收皮
分享下最近續車保, 23年Honda Civic,
本身用緊TD insurance $182/月,
諗住搵其他報下, 嚇死, 最平都成$300/月,
好彩TD 續只係$174/月
我見加埋屋保會再平, 屋保本身用緊Suare 1, $13.5/月
TD網上報左都唔係平好多,屋保要$35/月,
第二TD打黎, 最後傾到車保$149/月, 屋保$19.5/月
建立大家打電話傾, 會平過網上報/Chat
Pioneer 好似最平? 好似好少人講
Costco Kirkland
自己換嘅話walmart supertech 最平
Costco 上年等特價買 $39.99 兩枝4.7L, 應該平過walmart
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞