加拿大車主討論區 (10)

976 回覆
1 Like 1 Dislike
如果換車,份保險係咪可以搵個間新?

本身用開個間by annual 比,係咪suppose pro rata 退番錢? 如果唔將新車份保險轉落去?
睇清楚所有options係咪一樣?
顏色?
未知係咩車款呢?
如果真係一樣,交車時間亦都冇分別,咁可以嘗試去落咗訂嘅 dealer 同佢問下 match 唔match到.
RAV4 prime 頂配仲貴過model y long range係正常?
70k買架Toyota 襟用幾多都唔抵
咁都有人買crown 啊 grand highlander, land cruiser既
rav4啲公廁車實在cls camry 車架抬高啲揸
點睇頂配CX5?見宜家做緊優惠
Toyota 真心一律唔建議
Dealership見High Demand mark up 鬼咁高
又要等得耐
70k 我唔買 Lexus BMW Benz?
我依家排緊㗎TX
Land cruiser幾時先肯出加拿大price list
70k我會買Mazda CX-90 PHEV
留意返Cx90咁重EV mode efficiency會稍低
電池 17.8kwh
Range 41.9km
還好吧,至少副偈會好過mild hybrid
試下有冇 digital proof offer, 向你比咗訂的 dealer 要求 match, 有證明一般都 match。
23年4月訂,上個禮拜攞全新Rav4 le hybrid
4萬內搞掂
一年都算快 不過rav4多貨
Sienna Hybrid 同 GH 排最耐

師兄邊間dealership?
唔洗食骨咁好?你邊個省
咁多骨
問下隻sale屎狗係咪一個月內交到車
反而我想問大家 Costcor油同普通出面油有無好大分別

爬過文 有啲人話感覺上Costco油會無得快啲
但感覺上咁大間野應該唔會俾啲太cheap既油

入91
美國加拿大costco油我都入過 感覺上確實costco油係快啲冇曬 91就唔知啦
冇乜問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞