加拿大車主討論區 (10)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
ab咪算係咁 GTA最少400
咪答過你喺香港借條P loan
Hello Ivan
你似乎無乜做過功課,祝你好運
no worries
條友一邊屌加拿大一邊移民加拿大出晒名
屌啲人早嚟可以點點點 又勁屌加拿大
但自己都唔起步又話要嚟 超有印象
睇佢一路啲comment都feel到佢係嗰種唔識聽人講嘢嘅kam撚
Hail Damage 可以成萬蚊咁多?
我有冇睇錯啊🤔
冇換個hood嘅話差唔多 不過點解唔換咗個車頭蓋
已經平過我幾廿蚊了
每個人專注既野唔同,少睇車資料唔代表其他咩都無準備

呢架車整左咁多野,2016年Sentra 你地會唔會買?事故車,但寫住係minor damage
一年行17k里數唔算好多
架車show到比你睇佢整過啲咩先好
除左hail damage replace windshield之外
所有野brake, battery呢啲你渣咩車2-3年咁上下都要換
佢2024換過 = 正常可以用到2026咁上下先再睇下洗唔洗換
不過佢2016到而家條車軚行左幾多? 佢條軚如果舊嘅/冇乜軚紋你要預少少錢換

我自己覺得連fob battery都換30幾蚊有啲貴
呢啲自己去dollarama買電池都換到

值唔值就睇你自己 架架車個個brand都有自己市場咖啦
dealership嘅車mark up少少但如果有手尾你可以搵番佢地

雙to前排出左條片講點買二手車
https://www.youtube.com/watch?v=cUSimiUTFYM
你可以睇下當學下野
佢已經幫手換過晒,呢部車有過事故,不過佢寫住係minor damage
D sales 真係幾古惑定係我疑心多,佢份sales recipet 寫無warranty, 但就口講話有3000 mills 同60日
姐係冇啦ab唔使上架過安檢就買架幾千蚊嘅Toyota 啦 nissan 荒死冇換過波箱油好快打柴
打電話唔撚通既,想打去問
warranty係原廠保養
一般係4年/80,000km
佢包嘅應該有問題係dealer自己幫你整
自己換都係$2-300啫
我行20萬都換過一次
日產日產 日日整到含家產
好驚
最多咪整整到頂唔順咪換車
跟住要insurance, 有無人有推介,早幾日開左TD bank account 搵返佢地?
td算平,但未必最平,你google格下價先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞