加拿大車主討論區 (10)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
五毛嚟唔使理
但唔裝會唔會變左加價,我都諗緊裝唔裝,叫adjusto, 話揸得差直情會加
呢到d車保就算唔claim ,每年都會加? 唔似hk 有ncb 就每年減保費?
5000蚊10年Mazda 廿萬,執一執都成千,好彩包2套車胎
以前係會減
但呢幾年淨係識加
想問架車邊石仔彈到甩漆
好似可以自己買顏色筆補返佢
想問點樣可以match 返架車啲顏色
車門嗰邊有張sticker 有寫你個車個color code係咩 CT有賣 唔係就要dealer 先有 其他通常都係買罐嘢畀你
想問其實係一支筆咁定一罐野黎
間間都唔同你要去自己問 廿零30蚊左右
想問rockauto買嘢 最尾計埋運費嗰個價錢係咪已經包埋關稅嗰d?

屌rockauto買kyb strut plus計埋運費都仲平過parts avatar
計曬唔使再比錢 加拿大的舖頭真係搵笨
所以裝app 咪可以唔使加價,但要唔speeding 都幾難
避免加價嘅正確做法係轉會
一年轉一次? 好似第間再review 時你又多一年經驗
想問有冇師兄揸diesel ??
其實係咪冇咩人渣?
首先要買到emission 油渣車難過 仲有diesel 主力vw 收咗皮
純粹行二手車行
見到部20年Discovery,幾靚仔
但用Diesel。其實柴油係加拿大有咩要諗清楚
整車都少人整 尤其係land Rover 油價本身好穩定 賣油渣車冬天難撻著好多 又要預熱 肯定冇咁方便
明白了睇緊啲二手歐洲車,最驚都係難整
有冇咩牌子易搞
呢度啲二手land rover係咪都係賣到好平
我去過一次,果次係係地下停車場

初初無野,大家係見下吹下水認識下

後尾愈黎愈多改裝車入黎,諗住見識下

點知又原地拉高轉又響晒喉咁

加上室內場嘈到耳膜都穿,搞手又無咩點控制

自從就唔想再去
2手land rover周圍跌價到傻 基本上JLR group既車係最易壞既榜首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞