加拿大車主討論區 (10)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
呢度有班撚樣內街泊馬路唔泊屋企,塞撚住啲轉彎位
邊間平咪買邊間
真係好多好撚蠢嘅司機 泊街泊灣位
停車場轉灣啲鏡唔識睇 離遠見到有對頭車燈又照衝
我尋晚細路出大路,兩邊車來車往,我想睇定啲先過都畀後面條撚樣咇,趕住投胎咁
咁我就會再睇耐啲真係冇車先出
算平啦
GTA 大把人五舊一個月都未出聲
290都要搬
搬完見到400係咪要返香港
搬去大溫啦
地靈人傑呀
似假膠
揸錢七cut 9 晒optional, 打爆3保
每個月百二蚊
利申大溫最惡名昭彰既surrey
咁貴,係咪車款問題?
全保唔使3k 一年,仲可以揀$0 deduct
我果時隨便篤,我再試左Sentra 2016,最平都要240幾,但driver license 資料應該唔岩,我星期一先去考class7
240仲唔夠平
見過有朋友拎住 bank staff internal offer 買全保,係咁話一個月300貴,但佢個 profile 出黎應該成600
好似出唔到,要390
搵學車師父60蚊個鐘,公價係咁上下?
咁就差唔多 買架零幾年嘅韓國美國車保費會低啲
點解出唔到? 我都係quote 到好平
應該係最平嘅加中加埋稅5x,60蚊差唔多啦,師父教得好就唔好慳嗰幾蚊
正路
香港/大陸同大陸都係雪藏牌,無insurance記錄
下星期一先去考class7
我忍受唔到呢幾日去超市買野無車既感覺(推BB車去),琴日響dealer度落左訂買左架2手車
下星期一先去考class7, 考完要等2星期先可以考class5
呢幾日我可以用國際車牌去買車保?考到class5先通知保險公司要求減價?
有無人拎完G1/class7之後當無事發生用國際牌照樣渣車
介唔介意分享吓買左邊架車?
2016 Sentra, 140KM, 有少事故, 我發覺有少少貴同伏,不過響dealer度買伏極應該都有個譜
$788Dealer fee 加稅 total $14K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞