加拿大車主討論區 (10)

986 回覆
1 Like 1 Dislike
平車都偷
全部鎖匙再program一次應該都得嘅 不過唔少錢姐
yes
錢都事少
唔想有手尾跟
依家日日都提心吊膽咁驚佢黎偷走我架車
佢依家有匙 就咁行埋黎 開鎖 撻匙 就可以揸走
都唔知當刻佢唔成功係好事定壞事
邊間車保最平就用邊間 尤其得liability 換地址實換得 你咪估下之後搬個地址個價差幾多 有可能會加
25 Camry 全部都 hybrid, 想 trade 左架 civic
其實immobilizers點樣運作?點解仲係咁多偷車?
即係呢個技術已經過時,依家大部分都係用flipper zero呢類嘢嚟clone你條匙偷車
好過冇咁 美國亨地平車度縮度連immobilizer 冇加到搞到攞條usb線都偷到車
介唔介意講下點樣car jack同埋地點 我都好驚比人老笠
詳細地址就唔講啦
係Scarborough 東面啲垃圾區
情況就係岩岩泊好車 開門落車
有條黑鬼係後面沖上黎
䄂口有支槍
淨係不斷講give me the key.
成個過程好快
我連佢既衣著樣貌都唔太記得
依家好撚狼死 好彩果個parking lot好算旺
仲要日光日白既時間
周圍都有好多人
佢見好似有好多人關注我依邊情況
搶搶下就攞住我條匙跑走左
事後諗返有無咩可以預防 定係都係唔好彩
我都唔撚明點解會發生
個賊都無腦既

首先身高差
如果唔係佢有支炮 互歐真係唔會輸
就算係黑鬼都咁話
聽講依家啲犯罪集團專搵未成年𡃁仔黎做依啲野
根本又唔撚會判得重 兩三件後又一條好漢

第二就係佢夠膽死一條友黎偷 一個同伴都無

第三就係時間
Even佢真係上左車開車
都唔撚走得出個parking lot
因為個停車場多車到塞撚住個出入口

所以我根本上係果一刻唔會特別去留意前後左右有無可疑人士。
互毆咪仲引起途人注意,仲唔知車主有無武器,不過我諗隻生蕃無考慮到咁多嘢,見人似好恰就落手。
佢識少少詠春
敵唔過洋槍洋炮
洋炮你追含
有冇人去過point roberts入油?試過去Bellingham入油$1.26/L
但個樣好唔靚仔
比起2024 差太遠
而家想出部2024 XSE Hybrid都搵唔到有Dealer有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞